Nedjelja, 28. srpnja 2024.

Grad Đurđevac sufinancirat će smještaj djece u dječjem vrtiću ženama poduzetnicama, Lacković: Vjerujemo da će to biti poticajna mjera za mlade obitelji

Grad Đurđevac odlučio se za još jednu poticajnu mjeru koja je na tragu poboljšanja demografske slike i najizravnije pomoći mladim obiteljima.

Kako navode iz Grada, ova mjera ciljano je usmjerena prema ženama poduzetnicama, vlasnicama obrta i slobodnih djelatnosti, vlasnicama obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koje su zaposlene u istima ili su direktorice trgovačkih društava u njihovom pretežitom vlasništvu.

Odlukom Grada iz gradskog će se proračuna sufinancirati smještaj njihove djece u Dječjem vrtiću Maslačak. Za boravak jednog djeteta Grad će poduzetnicama sufinancirati 50 posto cijene, a boravak drugog i svakog idućeg djeteta bit će besplatan.

– Zaposlena žena je u iznimno teškom položaju kad nema kuda s djecom, a od nje se traži da odradi svoje. Vjerujemo da će to biti poticajna mjera za mlade obitelji s više djece – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Gradonačelnik Hrvoje Janči dodao je kako su poznati primjeri kad su majke poduzetnice s djecom odlazile i na posao.

– To je za majku, dijete te za posao neprihvatljivo, stoga smo se odlučili na mjeru za koju smo sigurni da će je naše poduzetnice i obrtnice sa zadovoljstvom prihvatiti – zaključio je.

Spomenimo kako redovna cijena vrtića za prvo dijete iznosi 66,36 eura, za drugo je 39,82 eura, dok je za treće dijete u obitelji vrtić besplatan. Za djecu iz udomiteljskih obitelji cijena vrtića iznosi 33,18 eura, a samohrani roditelji vrtić će plaćati 39,82 eura.

zatvori