Subota, 28. rujna 2024.

Grad Đurđevac financirat će režije i davati poticaj za smještaj djece i starijih, Janči: Želimo zadržati postojeću razinu i proširiti mrežu udomitelja

Grad Đurđevac donio je nove poticajne mjere za udomiteljske obitelji te će financirati režije i davati poticaj za smještaj djece i starijih.

Naime, pomoć se uvodi za dva obiteljska doma koji udomljuju do 20 starijih osoba te za udomiteljske obitelji. Oni se oslobađaju plaćanja komunalne naknade, odvoza i zbrinjavanja otpada, a podmirit će im se troškovi vode i odvodnje, odnosno Grad će za njih plaćati režijske troškove.

– Plaćat ćemo 500 eura po udomljenom djetetu te 200 eura za smještaj starije osobe godišnje. Željeli bismo da se zadrži postojeća razina udomiteljstva, ali i da se proširi mreža udomitelja jer ima djece koja nemaju adekvatnu roditeljsku skrb u svojoj primarnoj obitelji, ali i sve više starijih osoba o kojima nema tko brinuti – kazao je Hrvoje Janči te dodao kako se nada da će nova poticajna mjera pomoći postojećim udomiteljskim obiteljima.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković kazao je kako je to korak bliže razvoju socijalnog poduzetništva u gradu Đurđevcu.

– U sklopu toga vidimo sve one koji već pružaju socijalnu uslugu u zajednici, odnosno članove Udruge Mali princ, Centar za osobe s invaliditetom, udomiteljske obitelji i obiteljske domove, a u budućnosti i Dom za starije osobe – istaknuo je te napomenuo kako vjeruje da će u socijalnom segmentu grada Đurđevca biti preko 200 zaposlenih osoba.

Slušaj uživo
zatvori