Srijeda, 19. lipnja 2024.

FOTO Župan Andrović ugostio zlatnu lovačku ekipu: Ovaj uspjeh dokazuje njihov kontinuirani rad, spremnost, utreniranost i zajedništvo

Ekipa Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije osvojila je prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u lovnom streljaštvu na kojemu je sudjelovalo 150 najboljih strijelaca iz 21 lovačkog saveza.

Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, ovom prigodom čestitao je županijskom lovačkom savezu, kao i svim natjecateljima s područja županije na postignutom uspjehu.

– Velika je čast i zadovoljstvo vidjeti da su prvaci Hrvatske u lovnom streljaštvu upravo naši lovci s područja županije. Ovo nije slučajnost jer se pokazalo da imaju kontinuitet od šest godina tijekom kojih su četiri puta bili prvi i dva puta drugi. To dokazuje njihov kontinuirani rad, njihovu spremnost, utreniranost i zajedništvo. Čestitam im svima i zahvaljujem što na ovaj način promoviraju našu županiju, što brinu o očuvanju prirode i životinjskih vrsta kroz cijelu godinu i što su uvijek tu kada zatreba – rekao je Andrović.

Zlatnu ekipu pohvalio je i Miroslav Buneta, predsjednik Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije.

– Tajna uspjeha su ljudi. Postoje ekipe koje ulažu puno više i bogatije su, ali da bi bili prvaci države toliko puta, u takvoj konkurenciji, glavni faktor su ljudi. To je ekipa koja niz godina puca zajedno, uhodani su i dobri su u onome što rade. Izuzetno sam ponosan da imamo jednu manju županiju od 35 udruga i nešto više od 1.400 lovaca koja kontinuirano postiže izvanredne uspjehe. Zadovoljan sam i time što interes za lovstvo ne pada, mladi ljudi nam polažu lovačke ispite i nadam se da će tako i ostati – zaključio je Buneta.

Dodajmo, 28. državno prvenstvo Hrvatskog lovačko saveza u lovnom streljaštvu održano je u Bzenici, od 15. do 17. rujna ove godine čiji je domaćin bio Lovački savez Požeško-slavonske županije. Prvo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije s 882 ostvarena pogotka, drugo mjesto pripalo je ekipi Lovačkog saveza Varaždinske županije s 826 pogodaka, dok je treće mjesto uzela ekipa Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije s 825 pogodaka.

zatvori