Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Zbog visokog vodostaja rijeke Drave skela na Križnici ne vozi već šesti dan

Skela Banov brod zbog visokog vodostaja ne plovi od 2. studenog, no unatoč nestabilnom vremenu vodostaj rijeke Drave kod Križnice je u blagom padu.

– Za područje Križnice najsigurniji pokazatelj je vodostaj rijeke Drave kod Botova koji je trenutno 326 centimetara i u blagom je padu. U posljednja dva dana najviši vodostaj je bio 471 centimetar za što su predviđene redovne mjere opreza. Predviđa se daljnji pad vodostaja, osim u slučaju jakih oborina – ističu iz Komunalnog Pitomača.

Skela Banov brod ne vozi već šesti dan, a predviđa se da će se kroz dva dana vodostaj stabilizirati i da će skela ponovno voziti redovno.

– Vodostaj Drave kod Botova trebao bi pasti na otprilike 250 centimetara da bismo pokrenuli skelu. S obzirom na vrlo spori pad vodostaja predviđanja su da skela neće voziti još barem dva dana i to ako ne bude nikakvih jačih oborina. Trenutno na ovom području nema štete niti opasnosti od poplava – poručili su.

Podsjetimo, najviši vodostaj rijeke Drave na području Botova bio je 7. kolovoza i to 616 centimetara kada je bilo proglašeno izvanredno stanje.

zatvori