Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Radićima dodijeljen status Eko-škole, Grgac: To je znak prestiža i dobar način za edukaciju mladih kako živjeti s prirodom

U koprivničkoj Osnovnoj školi Braća Radić danas je održana svečanost povodom dobivanja statusa Eko-škole, a tom prilikom podignuta je i zelena zastava.

Ravnatelj Krešo Grgac istaknuo je što za školu znači dobivanje ovog hvalevrijednog statusa.

– To je prije svega znak prestiža jer ako se zavijori zelena zastava ispred škole to znači da se doista ekološki promišlja o školi, ali još je važnije da na taj način utječemo na one najmlađe te da oni razmišljaju kako mogu pridonijeti očuvanju okoliša, planeta i zajednice u kojoj žive – rekao je.

Dodao je i kako je svemu prethodio velik trud i rad nastavnika, učenika te cijelog osoblja škole, a kroz godine se provodio niz aktivnosti.

– Mi smo već imali sve pretpostavke koje je trebalo ostvariti za dobivanje statusa koji smo u konačnici dobili u lipnju ove godine. Sve je trebalo formalizirati, a procedura za dobivanje statusa je počela prijavom Udruzi Lijepa naša. Oni propisuju i sedam koraka koji se moraju ostvariti, odnosno potvrditi da možemo ostvariti status – kazao je.

Snimio Valentino Štefanek.

U svojem školskom vrtu su posadili i različito povrće, no količine ipak nisu dostatne za sve učenike.

– Nažalost ne možemo to koristiti u školskoj kuhinji, ali razredi i učenici koji sudjeluju u sadnji konzumiraju plodove tijekom godine. Učenici tako uče kako na ekološki način proizvesti nešto od sjemena do ploda. To je stvarno ekološka proizvodnja i ne koristimo nikakva dodatna sredstva – istaknuo je ravnatelj.

Certifikat je potvrda da se sve dobro radi te da su programi pravilno osmišljeni, ali i da je sve usmjereno na bolju budućnost, zaključio je ravnatelj Grgac.

Dodajmo kako je u sklopu svečanosti održan i prigodan program kojemu su prisustvovali učenici, nastavnici, roditelji te predstavnici Grada Koprivnice i ostalih partnera.

Svečanost u Osnovnoj školi Braća Radić povodom stjecanja statusa Eko škole

Objavljuje Drava.info u Srijeda, 8. studenoga 2023.

 

zatvori