Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO U sklopu festivala ‘Novigradske jesenske orguljaške večeri’ nastupio mladi orguljaš Dubravko Ćepulić Polgar

Mladi orguljaš Dubravko Ćepulić Polgar održao je koncert u sklopu festivala “Novigradske jesenske orguljaške večeri” u župnoj crkvi Rastanka svetih apostola.

Crkva je bila potpuno ispunjena, a među posjetiteljima je bilo i puno mladih. Svi oni mogli su uživati u raskošnom zvuku novigradskih orgulja i vještinama koje je pokazao 24-godišnji Ćepulić Polgar.

Prije početka koncerta svima se obratio domaći župnik velečasni Ljuban Škraba koji je izrazio zadovoljstvo što se ovakav koncert održava upravu u župnoj ckrvi u Novigradu Podravskom.

Umjetnički ravnatelj festivala maestro Marko Đurakić istaknuo je vrijednost orgulja u novigradskoj crkvi i važnost takvih koncerata za lokalnu sredinu.

– Ovakvi koncerti održavaju se inače u velikim gradovima, a zahvaljujući uspješnoj suradnji Župe Rastanka svetih apostola, Općine Novigrad Podravski i Turističke zajednice područja Središnja Podravina ovaj festival održava se upravo u Novigradu Podravskom – istaknuo je.

Dubravko Ćepulić Polgar izveo je četiri skladbe na orguljama, a riječ je o najmlađem izvođaču na ovom festivalu.

Načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek zahvalio je mladom glazbeniku na dolasku te mu je uručio prigodne darove. Istaknuo je i kako se ovaj festival održava u sklopu bogatog programa Novigradske jeseni te je pozvao sve da prate kulturna, umjetnička i turistička događanja koja će se održati do kraja godine.

Dodajmo kako će se treći i posljednji koncert u sklopu festivala održati 17. studenog u 18 sati, a ulaz na koncert je slobodan.

zatvori