Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO U Rasinji svečanim programom obilježen Dan Osnovne škole Andrije Palmovića

Osnovna škola Andrije Palmovića iz Rasinje u ponedjeljak je proslavila svoj Dan škole.

Obilježavanje je počelo već u jutarnjim satima svetom misom za sve preminule učenike i djelatnike škole te za pokojnog Andriju Palmovića. Predstavnici škole nakon toga su posjetili njegovu rodnu kuću gdje su zapalili svijeće i položili vijenac.

Iz škole navode kako je središnji dio proslave bio kulturno-umjetnički program u sportskoj dvorani, gdje su osim učenika i djelatnika škole sve pratili i brojni gosti.

– Pridružili su nam se načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, predstavnici Srpskog narodnog vijeća, predstavnici vjerskih zajednica, članovi školskog odbora, dragi umirovljenici, roditelji te bake i djedovi – istaknuli su.

U pozdravnom govoru ravnatelj škole Krunoslav Belaj naglasio je kako se ove godine obilježava 30. obljetnica od preseljenja u novu školsku zgradu nakon što je stara oštećena u potresu 1993. godine.

Dodajmo kako su nakon prigodnih govora prisutni mogli uživati u prekrasnim recitacijama, pjesmama, plesu, interpretacijama te folklornim izvedbama učenika škole.

zatvori