Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO U koprivničkoj knjižnici održana još jedna ‘čarobna’ radionica o Harryju Potteru

U koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović održana je druga jesenska radionica za mlade u sklopu ciklusa “Godišnja doba s Harryjem Potterom”.

U knjižnici govore da je radionica održana uz Dan hrvatskih knjižnica i povodom Mjeseca hrvatske knjige, a još jedno čarobiranje u knjižnici proteklo je u veseloj i kreativnoj atmosferi uz puno zabavnih aktivnosti.

– Tema radionice nazvana je “Čarolija riječi”, a kako to riječi mogu biti čarobne nakon svima omiljenog nagradnog kviza sudionici radionice doznali su proučavanjem mudrih citata iz knjiga o Harryju Potteru. Odabrane citate polaznici su oblikovali kao postere u digitalnom alatu za grafički dizajn. Potom su izradili i obojali bookmarker, a na kraju su imali priliku izraditi još i “čarobnu” svjetiljku od recikliranih staklenih bočica. U svim zadacima sudionici su pokazali puno mašte i vještine te su nastali prekrasni unikatni radovi koje su mogli ponijeti kući – istaknuli su.

I ovaj put susretu su se pridružili i mali Ukrajinci za koje su kviz i aktivnosti bili prevedeni na ukrajinski jezik.

– Knjižnica zahvaljuje svima koji su se odazvali radionici, a posebnu zahvalu upućuje volonterkama Mariji i Blanki za pomoć u organizaciji i izvedbi radionice. Ako volite Harryja Pottera i imate između 11 i 19 godina pratite naše obavijesti i pridružite nam se na predbožićnoj radionici koja je već u pripremi za prosinac – zaključili su koprivnički knjižničari.

Slušaj uživo
zatvori