Petak, 26. travnja 2024.

FOTO U Dječjem vrtiću Maslačak u Đurđevcu počele radionice za roditelje ‘Rastimo zajedno’

U Dječjem vrtiću Maslačak u Đurđevcu počela je provedba radionica za roditelje pod nazivom “Rastimo zajedno”.

Program radionica namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi od godine dana do četiri godine života. Sastoji se od 11 konceptualnih i tematski povezanih radionica koje provode posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju.

– Na radionicama se uči se o potrebama djece i roditelja te o načinima njihova zadovoljavanja. Vježbaju se komunikacijske vještine i odgovara se na druga pitanja za koja roditelji izraze interes. Program se temelji na pristupu osnaživanja i partnerskom odnosu voditeljica i roditelja – poručili su iz Grada Đurđevca.

Ciljevi prve radionice bili su prepoznavanje važnosti ranog razvoja, važnosti i zahtjevnosti roditeljske uloge te prihvaćanje sudjelovanja u programu radionica kao ostvarivanje prava roditelja na podršku, povećanje uvida u svoj subjektivni doživljaj roditeljstva i njegove sličnosti s doživljajima drugih roditelja.

– Roditelji koji su pristupili radionicama su se poprilično brzo povezali te je atmosfera bila izrazito ugodna. Komunikacija se odvijala bez ustručavanja, a sami roditelji su izrazili zadovoljstvo svojim dolaskom – zaključili su.

zatvori