Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Tijesan poraz koprivničkih rukometaša kod lidera prvenstva, okupile se i mlade nade regije Sjever

Seniorska ekipa Rukometnog kluba Koprivnica gostovala je kod vodeće ekipe prvenstva u Zaprešiću i tijesno izgubila rezultatom 29:28.

U koprivničkom klubu govore da je ekipa Zaprešića jedina neporažena ekipa u natjecanju, a svi koji su nazočili utakmici u dvorani ili na prijenosu uživo mogli su biti zadovoljni s rukometne strane.

– Bila je to odlična rukometna predstava obje ekipa rezultatski neizvjesna do samog kraja. Ostaje žal za nerealizacijom zadnjeg napada i eventualnim bodom, ali to je jednostavno rukomet. Ove godine nastupamo, što zbog odlazaka, što zbog ozljeda, u podosta pomlađenom sastavu što znači i nešto neiskusnijem, ali ipak kvalitetnom što dokazuju i rezultati. Još su tri kola do kraja nakon kojih odlazimo na zasluženi odmor. Za vikend nam u goste nam dolazi druga ekipa Zagreba. Utakmica se igra u koprivničkoj Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo u subotu s početkom u 18 sati – navode.

Spomenimo i da su najmlađi članovi Rukometnog kluba Koprivnica u sustavu natjecanja HRS-a nastupili na domaćem parketu gdje su ugostili ekipe Bjelovara 1 i 2. Ekipe su upisale poraz od ekipe Bjelovara 1 i pobjedu nad ekipom Bjelovara 2.

– Iako je ekipa tek nekoliko tjedana na okupu, vidljiv je itekako veliki pomak – ističu u klubu.

Dječaci kategorije U-15 nastupali su pak kod vršnjaka u Varaždinu gdje su odmjerili snage s ekipama Varaždina i Ludbrega.

– Iako se radilo o ekipi iz donjeg dijela tablice, dečki su utakmice shvatili ozbiljno i nadasve odgovorno te na taj način i upisali dvije uvjerljive pobjede. Ovim pobjedama pomaknuli smo se na tablici prema mjestima koja vode na završnice državnog prvenstva koje su i konačni cilj u ovoj kategoriji – napominju.

Dodajmo za kraj i da je u Bjelovaru odrađeno regionalno okupljanje perspektivnih igrača regije Sjever rođenih 2008./2009. godine u organizaciji HRS-a, isto kao i u Koprivnici, ali za dječake rođene 2010./2011. godine.

– Cilj HRS-a je da se napravi evidencija najperspektivnijih igrača po pozicijama, da se prati njihov razvoj i da se selekcioniraju najbolji igrači za reprezentacije mlađih uzrasta. Tako je poziv na okupljanje stigao i na našu adresu. Osim igrača, ovog puta poziv je dobio i trener Mišo Zrakić za ulogu regionalnog koordinatora za kategoriju U-13 što nas u klubu čini iznimno ponosnima da se prepoznaje rad Škole rukometa, bilo u igračima ili trenerima. Iz naše ekipe U-13 tako su ovaj puta pozvani David Šuster kao lijevi vanjski, Bruno Keser kao srednji vanski, Dominik Vorih kao desni vanjski i desno krilo, Jan Ivačić kao lijevo krilo, Andrija Puklek kao desno krilo te Rafael Barač kao vratar – zaključuju u koprivničkom klubu.

zatvori