Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Štefica Pintarić već 34 godine prodaje na tržnici, a ove godine doživjela je dvije krađe: Prsni koš me bolio sve do laktova zbog toga

Štefica Pintarić već 34 godine prodaje na koprivničkoj gradskoj tržnici, a ove je godine imala dva nesretna slučaja krađe koja su joj donijela puno duševnih boli.

Zadnja krađa dogodila se nedavno, a sve je skrivila žena koja je 83-godišnjoj Štefici ukrala novčanik.

– Otišla sam od svog štanda nešto obaviti, a kad sam se vratila u ništa nisam posumnjala, niti gledala gdje je novčanik. Kad sam na kraju dana željela spremiti novce iz kasice, shvatila sam da nema novčanika. Nisam bila spremna odmah zvati policiju, ali dan nakon smo ipak nazvali. Policija je tako na kamerama vidjela ženu koja je ukrala moj novčanik – priča nam.

Snimio Valentino Štefanek.

Na policiji je morala provesti dva sata, a tamo su ju uvjerili kako se ne mora brinuti te da će novčanik biti pronađen.

– Ja ne znam ženu koja mi je ukrala novčanik, ali želim joj poručiti da imam 83 godine i da nikada nisam posegnula za tuđim stvarima. Imam svoje dvije ruke i još uvijek radim rezance i obrađujem vrt – kazala je te dodala kako je ipak zahvalna kradljivici što nije bacila njezine dokumente i novčanik u kojemu je bio pozamašni novčani iznos.

Kad su joj pronašli novčanik bila je presretna, a kako nam kaže, cijela situacija je za nju bila jako stresna.

– Molim ju da više nikada to ne napravi jer je meni nanesla teške boli, a sebi veliku sramotu. Prsni koš me bolio sve do laktova zbog toga, a sada mi je ipak te žene žao. Velika je to sramota koju si je priuštila – govori nam.

Snimio Valentino Štefanek.

Ovo je bio već drugi slučaj krađe ove godine koji ju je zadesio, a prvi put je krađu počinio muškarac.

– Došao je čovjek s psom, a ja nisam bila za svojim štandom, već kod susjede. Vidjela sam da nešto otvara i dok sam stigla shvatila sam da mi nedostaje 100 eura. Policija ga je kasnije našla, a kod sebe nije imao sav novac koji je ukrao – kazala je.

Razgovor je ipak završila u pozitivnom tonu kazavši da smo svi mi ipak samo ljudi i trebamo praštati jedni drugima. Ona je svojoj kradljivici oprostila, a usput je i zahvalila svima onima koji su joj pomogli, poglavito susretljivoj policiji.

Tekst pripremili Hana Volenik i Valentino Štefanek. 

zatvori