Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Radio Dravi uručena jubilarna nagrada na Danima HURiN-a

U Svetom Martinu na Muri jučer su otvoreni Dani HURiN-a koji su na jednom mjestu okupili oko 200 predstavnika lokalnih radiopostaja i regulatornih agencija, Ministarstva kulture i medija te stručnjake, a jedan od sudionika je i Radio Drava.

Radio Dravi je jučer tako svečano uručena jubilarna nagrada povodom 25 godina rada.

Spomenimo da je organizator Dana HURiN-a Hrvatska udruga radijskih nakladnika koja okuplja 70-ak lokalnih radijskih postaja iz cijele Hrvatske, a predsjednik udruge Željko Švenda poručio je prilikom jučerašnjeg otvorenja da se radio ne bazira na senzacionalizmu i da zato uživa najveće povjerenje građana, poručili su iz HURiN-a.

Ravnatelj Agencije i predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac u svom je pak govoru pozvao društvo, zajednicu, državu i lokalnu samoupravu da više ulažu u lokalne radijske postaje jer tržišni ostanak bez pomoći zajednice neće biti moguć. Dane HURiN-a otvorio je Danijel Vlahović, rukovoditelj Odjela kontrole RF spektra Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti.

Osim važnih poslovnih susreta, razmjene iskustava i primjera dobre prakse, na Danima HURiN-a naglasak je ove godine stavljen na javne pozive temeljem Članka 39. Zakona o elektroničkim medijima.

zatvori