Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO: PRVA SAMOSTALNA IZLOŽBA Umjetnica Jelka Dent: Slikati sam počela sa 60 godina i ne odustajem jer nikada nije kasno

“Izložba pejzaža, cvijeća i mrtve prirode” naziv je prve samostalne izložbe umjetnice Jelke Dent, a otvorena je u Knjižnici i čitaonici Pitomača.

Brojni posjetitelji mogli su pogledati izložbu slika kroz koje se prožimaju raznoliki motivi mrtve prirode i pejzaža.

– Počela sam slikati prije pet godina, sa svojih 60, i od tada ne odustajem jer nikada nije kasno. Imam 46 slika na izložbi, a puno sam ih i podijelila. Sve slike su ulje na platnu, a motivi su raznoliki jer volim cvijeće, mrtvu prirodu, ali i pejzaže. Inspiracija mi najbolje dolazi kada sam u prirodi, ali i kada nešto prelistam, uvijek me nešto potakne. Ovo mi zaista puno znači i presretna sam tako da se nadam u budućnosti još kojoj samostalnoj izložbi – rekla je Jelka.

Spomenimo, Jelka Dent rođena je u Pitomači gdje živi i umjetnički stvara, a slikanjem se počinje baviti u mirovini. Polaznica je slikarskog tečaja slikara Ivana Lovrekovića te aktivna članica likovnog kluba Duga Pitomača, a pohađala je i slikarsku radionicu slikara Stjepana Ivanca u sklopu projekta “Naš hod kroz vremeplov 54+”. Sudionica je slikarskih kolonija i izlagačica na brojnim skupnim izložbama te je ovo njena prva samostalna izložba slika.

Dodajmo još da je izložba realizirana uz potporu Općine Pitomača te u organizaciji Knjižnice i čitaonice Pitomača, a ostaje otvorena do 15. prosinca.

zatvori