Petak, 1. ožujka 2024.

FOTO Predstavljena zbirka pjesama ‘Put u nebo’ Mladena Brezovca: Inspiracija mi je život

Zbirka pjesama “Put u nebo” prva je zbirka autora Mladena Brezovca, a predstavljena je jučer u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici.

Zbirka od 30 pjesama podijeljena je na tri tematska dijela – Trnci, Put u nebo, Žitna polja, te je napisana na kajkavskom i štokavskom narječju uz živopisne motive rodnog kraja, emocija i susreta s ljudima.

– Inspiracija mi je iz života, gdje se krećem, s kim živim i gdje jesam, nema pravila. Puno sam u vinogradu pa je dosta pjesama i takvih motiva, a četiri pjesme su napisane u Baranji gdje sam bio samo jedan dan, ali me strašno fascinirala. Posebno mi je lijepo pisati na kajkavskom jer je to vrlo pjevno narječje i stvoreno je za prenošenje emocija u riječi, nema mu premca – objasnio je autor i istaknuo kako mu je želja kroz godinu dana izdati zbirku pjesama samo na kajkavskom narječju.

Spomenimo, podravski pjesnik Mladen Brezovec rođen je u Koprivnici, po zanimanju je liječnik te je 11 godina bio ravnatelj na Zavodu za javno zdravstvo. Jedan je od pokretača izdavanja stručnog časopisa “Nove staze”, a unatrag nekoliko godina piše pjesme te je zbirka “Put u nebo” njegova prva i jedina zbirka pjesama.

zatvori