Subota, 11. svibnja 2024.

FOTO Polovičan uspjeh koprivničkih rukometaša proteklog vikenda

Pregršt susreta proteklog vikenda igrali su natjecatelji Rukometnog kluba Koprivnica.

Iz kluba su poručili kako su prvi na parket izašli dječaci U13 kategorije.

– Dječaci su na domaćem parketu pred brojnom i glasnom publikom upisali pobjede nad ekipama Marofa i Preloga. Ekipa trenutno drži prvu poziciju na ljestvici te je uz Čakovec jedina bez poraza. Nadamo se da će nastaviti naporno raditi jer taj rad daje rezultate. Ovo je bila i prilika da predstavimo nove dresove koje nam je za sve ekipe u školi rukometa donirala tvrtka EMS Group Koprivnica – istaknuli su.

Iz kluba su dodali kako je nastupila i seniorska ekipa koja je otišla na uvijek neugodno gostovanje u Ivanec.

– Niti ovaj puta nije bilo ništa drugačije. Upisali smo poraz. Iz nekog razloga jednostavno nam taj protivnik nikako ne leži. Unatoč relativno dobrom otvaranju pred kraj prvog poluvremena upadamo u rupu i protivnik odlazi na plus sedam golova prednosti. U drugom poluvremenu smo popravili igru ali ipak nedovoljno za preokret. Jednostavnim rječnikom rečeno, previše promašenih “zicera” utjecalo je na konačan rezultat. Da se igrao oštar rukomet govore i dva crvena kartona, po jedan za svaku ekipu. Sljedeći vikend putujemo u Zaprešić kod vodeće ekipe lige – pojasnili su.

Natjecateljski dio vikenda zatvorila je U17 ekipa koja je nastupila u maloj dvorani Arene u Varaždinu.

– Iako nekompletni dečki su pobijedili ekipu Ivanca dok su protiv ekipe Varaždina upisali poraz. Nadamo se da ćemo u uzvratima biti bolji jer nam je ovaj puta čisto malo nedostajalo da uzmemo puni plijen na gostovanju. Liga je kratka i nema previše prostora za prosipanje bodova – istaknuli su.

Iz kluba su poručili kako je u subotu u Bjelovaru održano regionalno okupljanje perspektivnih igrača Regije Sjever rođenih 2008/2009 godine u organizaciji HRS-a.

– Cilj HRS-a je da se napravi evidencija najperspektivnijih igrača po pozicijama, da se prati njihov razvoj, da se selekcioniraju najbolji igrači za reprezentacije mlađih uzrasta. Tako je poziv na okupljanje stigao i na našu adresu. Iz naše ekipe U15 pozvani su na okupljanje petorica igrača, Patrik Hrenić, Fran Keser, Borna Majdak, Roko Šimunović i Luka Brunec – zaključili su.

zatvori