Utorak, 28. svibnja 2024.

FOTO Podravski zbornik posvećen Feletaru, Čimin: Naš akademik je s plejadom stručnjaka 1975. pokrenuo ovu ediciju

Podravski zbornik danas je predstavljen u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici.

Riječ je o 49. izdanju, a ovogodišnje je posvećeno nedavno preminulom akademiku Dragutinu Feletaru.

Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice te ujedno i glavni urednik publikacije, naglasio je kako mu je ovogodišnje izdanje zbornika izuzetno emotivno.

– Ove godine 21. lipnja otišao je akademik Dragutin Feletar koji je 1975. godine s Pavlom Gažijem i s čitavom plejadom tadašnjih mladih entuzijasta, znanstvenika i stručnjaka u svojim područjima pokrenuo Podravski zbornik. Zbornik je pokrenuo kao godišnju ediciju koja je prerasla u jedan kulturološki časopis koji pokriva puno šire područje od same Koprivnice – kazao je Čimin.

Snimio Valentino Štefanek.

Dodao je kako je zbornik i ove godine tiskan u Koprivnici.

– Ove godine zbornik je izašao na 296 stranica, a tiskan je u 600 primjeraka. Zbornik je ove godine osim Dragutinu Feletaru, kojemu su posvećena tri rada, posvećen i Boženi Loborec, jer obilježavano i 20.godišnjicu od njene smrti – istaknuo je Čimin te se osvrnuo i na ostale radove u zborniku.

Dodajmo kako su predstavljanju prisustvovali Ksenija Ostriž, zamjenica koprivničkog gradonačelnika, mnogobrojni autori i suradnici publikacije te brojni cijenjeni gosti.

Osim Podravskog zbornika, u galeriji je predstavljen i zbornik radova “Romi u Podravini i njihovo stradanje u Drugom svjetskom ratu”.

zatvori