Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Održana završna konferencija projekta ‘Zdravi, aktivni i online’, Koren: Cilj je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti

Osnova preventivnih aktivnosti je edukacija i to od najmlađe dobi.

Kazao je tako župan Darko Koren na završnoj konferenciji projekta “Zdravi, aktivni i online”. Ujedno je zahvalio i svima koji su u projektu sudjelovali te istaknuo koji je bio cilj provedenih aktivnosti.

– Cilj je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti s naglaskom na promicanje zdravih navika učenika osnovnih škola vezanih uz zdravu prehranu. Tu je i važnost kretanja, a sve su aktivnosti osmišljene na moderan i inovativan način. Sigurni smo kako će projekt doprinijeti boljoj kvaliteti života školske djece, a ovo je još jedan pokazatelj koliko ulažemo u sektor obrazovanja – zaključio je.

Izvor: kckzz.hr

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla poručila je kako je projekt inovativan i kreativan te kako je omogućio djeci da promišljaju o važnosti zdrave prehrane, kretanju i ostalim zdravim navikama.

Izvor: kckzz.hr

Pomoćnica ravnateljice Regionalne razvojne agencije PORA-e Senada Ranilović dodala je kako su pružili stručnu i tehničku pomoć u projektu te kako je ovo jedan od 200 projekata u posljednjih pet godina.

Izvor: kckzz.hr

Uime predstavnika škola obratila se ravnateljica Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec Sonja Vuljak koja je pohvalila projekt te dodala kako su djeca oduševljena što su mogla dati svoj kreativni doprinos i naučiti nešto o zdravim navikama.

Izvor: kckzz.hr

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek ukratko je predstavila sve realizirane projektne aktivnosti.

Izvor: kckzz.hr

Iz Službe ureda župana navode kako se projekt provodio 18 mjeseci te da je njegova ukupna vrijednost gotovo 32.000 eura, a toliko je i iznos bespovratnih sredstava.

Dodajmo i kako je u projektu sudjelovalo 467 učenika trećih razreda i 436 učenika petih razreda svih osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija. Oni su naime osmislili kratke priče na temu zdrave prehrane i kretanja te prigodne video uratke.

Održane su i dvije edukativne tribine na temu zdrave prehrane i kretanja s ciljem informiranja građana o projektu. Zaključak projekta je da će učenici steći navike koje će koristiti cijeli život.

zatvori