Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Održana prva tribina o širenju mreže udomiteljstva, Čordašev: To je plemenita stvar, djeca zaslužuju topao dom

U Domu kulture u Đurđevcu održana je prva tribina o širenju mreže udomiteljstva u sklopu provedbe projekta “Primi ruku podrške” te u organizaciji Udruge udomitelja za djecu Osmijeh iz Đurđevca.

Radi se o tribini na kojoj se odgovaralo na pitanja što je to udomiteljstvo i kako postati udomitelj što je za Podravski radio potvrdila predsjednica udruge Dubravka Čordašev.

– Tribina je osmišljena na način da javnosti približimo temu udomiteljstva te kako postati udomitelj, a ako ima i zainteresiranih da znaju kome se mogu obratiti i koje su zakonske obaveze – rekla je Čordašev.

Uputila je i poziv novim udomiteljima.

– Pozivamo sve naše građane da pruže topao dom djetetu koje to nema. Udomiteljstvo je plemenita stvar i djeca nisu zaslužila živjeti u instituciji, već u toplom domu i prirodnom okruženju, a to je obitelj – zaključila je.

O tome kako postati udomitelj i zakonske regulative pojasnila je socijalna radnica Anita Saraga Đipalo ispred Zavoda za socijalni rad Područnog odjela Đurđevac, o pružanju usluga u zajednici govorio je ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje Mladen Fajdetić, dok je o iskustvu udomiteljstva govorila dugogodišnja đurđevačka nagrađivana udomiteljica Nedeljka Bocak.

Dodajmo kako je u sklopu tribine prikazan film o dječaku koji je izašao iz sustava udomiteljstva te je prikazano njegovo iskustvo.

Slušaj uživo
zatvori