Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Održan koncert ‘Spomenek na prvu Kletijadu’ povodom 35 godina od prve pučke priredbe ‘Kletijade’

Koncert je održan jučer u Centru za kulturu Drago Britvić u Pitomači u spomen na 35 godina od prve “Kletijade”.

Prva pučka priredba pod nazivom “Kletijada” održala se 1988. godine na poticaj martinjske pajdašije braće Jergović. Na tom događaju su gorički pajdaši koji slave blagdan svetog Martina izašli iz kleti i širokoj publici pripremili pjesme te špelancije.

– Prva Kletijada krenula je prije 35 godina, a trajali smo do 2009. godine. Od tada se dogodio odlazak bitnih ljudi, međutim organizacijom ovog koncerta pokušali smo potaknuti mlađe naraštaje koji nastavljaju tradiciju Martinja da nagodinu pokažu svoje dogodovštine i pjesme pred publikom. Osim toga, ovim koncertom prisjetili smo se mnogih poznatih pjesama koje su nastale baš na Kletijadi i na taj način pružili smo priliku i publici da zajedno s izvođačima pjevaju i uživaju – rekao je ravnatelj Centra za kulturu Drago Britvić Rajko Stilinović.

Dodajmo kako su na koncertu nastupili Tomislav Brajša, Alojz Lach, Tomislav Tišljar, Jan Stilinović i glazbeni sastav Less band, a uz brojne posjetitelje manifestaciji su nazočili i saborski zastupnik Josip Đakić te predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan.

zatvori