Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Martinjski dani okupili 22 ekipe u spremanju fiša, a 300 rekreativaca krenulo na put Martinjskom vinskom stazom

 I ove je godine u povodu Dana općine Virje organizirano tradicionalno natjecanje u kuhanju fiša koje je okupilo 22 ekipe, a gosti iz istarskog Ližnjana pripravljali su brudet.

– Okupio se jako veliki broj ljudi, baš sam sretan i zadovoljan, a naši prijatelji iz Ližnjana su zapravo gosti iznenađenja. Okupilo ih se mnogo i za put vinskom stazom – rekao je načelnik Općine Virje Mirko Perok koji je najbolje plasiranim ekipama dodijelio nagrade i pehare.

Ocjenjivačku komisiju su činili Stevo Karapandža, Dragica Lukin i Silva Ferenčić i najboljom ekipom proglasili Veseli kotlić iz Kutine, drugo mjesto pripalo je ŠRK Bistra iz Repaša, dok se trećim okitila ekipa ŠRK Drava iz Novog Virja.

U isto je vrijeme održan i sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, priređena je i prodajna izložba kolača u kojoj su sudjelovale članice Društva žena Virje i udruge žena iz Hampovice, Rakitnice, Šemovaca i Miholjanca.

Spomenimo kako je iza podneva počela i Martinjska šetnja vinskom stazom koja je privukla 300-tinjak ljubitelja šetnje prirodom i kvalitetnog vina.

Bogatu fotogaleriju pogledajte ovdje.

Tekst: Silvija Zidar

zatvori