Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO: KREACIJE ZLATNIH RUKU Bago Seretin: Bili smo kao mala radionica, imali smo hrpu ideja koje smo pretočili u naše božićne aranžmane

Adventski vjenčići i oni za vrata danas se mogu pronaći u hodniku Obrtničke škole Koprivnica na Božićnom sajmu učeničke Zadruge Zlatne ruke.

Kako nam je rekla Silvia Bago Seretin, nastavnica strukovnih predmeta u Obrtničkoj školi Koprivnica i voditeljica zadruge, sajam nije samo za djelatnike škole nego je otvoren za sve građane.

– Sajam traje danas do 13 sati, ali ako netko ima nekakve želje može nam se javiti preko Facebook stranice i rado ćemo izraditi – istaknula je.

Dodala je da im je za pripremu ovih kreacija trebalo otprilike mjesec dana.

– Bili smo kao mala radionica Djeda Božićnjaka i vilenjaka, svašta nam je padalo na pamet i to smo onda pokušali pretočiti u naše aranžmane za stol i za vrata. Imamo ih od prirodnih materijala, umjetnih pa sve do popularnih boxeva, za svakoga ima ponešto – objasnila je.

Budući da je ovo najljepši dio godine, Bago Seretin je istaknula da su učenici jako uzbuđeni.

– Uz ovaj sajam imamo i proljetni, ali učenici nekako najviše vole ovaj Božićni, ova aktivnost je za njih prekrasna, a pridruže nam se i njihovi roditelji – kazala je i napomenula kako sav novac od prodaje ostaje u zadruzi za nabavu materijala kako bi se učenici mogli i dalje kreativno izražavati.

zatvori