Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO: KOPRIVNIČKA BAJKA Zasjat će 100.000 lampica, pripremljen je i prigodni program, Jakšić: Sigurno će svatko pronaći nešto za sebe

Koprivnica će uskoro zasjati u novom blagdanskom ruhu i to s više od 100.000 lampica.

Naime, danas je u prostorijama Gradske uprave održana najavna konferencija još jedne Koprivničke bajke koja se vraća u središte Koprivnice. Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako će program biti vrlo bogat, a na samome trgu bit će i neka iznenađenja.

– Grad Koprivnica bit će najokićeniji do sada i to ne samo središte, već i okolne ulice. Vjerujem kako će se ove godine vidjeti jedan velik iskorak. Posebno zahvaljujem Nataši Njegovec iz Komunalca koja si je dala jako puno truda oko kreacije svega onoga što ćemo imati u Koprivnici – kazao je.

Snimio Valentino Štefanek.

Gradonačelnik Jakšić ujedno je predstavio program koji nas očekuje u blagdanskom razdoblju.

– Sve će započeti 3. prosinca kada palimo prvu adventsku svijeću i kada službeno otvaramo klizalište koje će biti puno veće nego prošle godine. U Dvorani Domoljub 10. prosinca imamo veliki plesni koncert Ansambla Linđo iz Dubrovnika, dok će 16. prosinca na Zrinskom trgu nastupiti grupa Vatra. Idući koncert zakazan je već 17. prosinca kada će nastupiti Kvartet tuba XL koji će izvoditi božićne pjesme. Veliki božićni koncert Puhačkog orkestra grada Koprivnice održat će se 21. prosinca u sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica, 23. prosinca nastupit će Zorica Kondža, dok će za Božić nastupiti Crvena jabuka – rekao je.

Dodao je i kako će 29. prosinca nastupiti Psihomodo Pop, a 30. prosinca građane će raspjevati Klapa Rišpet. Dječji doček Nove godine bit će upotpunjen nastupom DJ Sebaxa, dok će Tragovi biti zaduženi za večernji dio programa. Uz to sve bit će još brojnih programa koji su osmislili dječji vrtići, škole, kulturne ustanove i župe.

– To ćemo objavljivati sukcesivno, a sigurno će svatko moći pronaći ponešto za sebe i provesti dobro te ugodno blagdansko vrijeme u našoj Koprivnici. Dio Koprivničke bajke je i Srednjovjekovni božićni sajam koji počinje 9. prosinca te nam to donosi jedan dodatan sadržaj i kvalitetu. Naime, riječ o manifestaciji za koju možemo reći da je nema nitko osim Koprivnice i time obuhvaćamo širok krug publike i svakome omogućujemo da pronađe nešto za sebe – pojasnio je.

Zaključno je pozvao sve građane da se pridruže Koprivničkoj bajci te napomenuo kako će biti dostupna i eno-gastro ponuda.

Za božićni ugođaj i kićenje grada bio je zadužen Komunalac, a predsjednica uprave Nataša Tetec kazala je kako je kićenje grada počelo već 15. listopada, dok će lampice biti upaljene 3. prosinca.

– Provedena je i javna nabava za božićne dekoracije u iznosu od 100.000 eura, tako da će nam naš novi trg zablistati u sasvim novom ruhu. Za najmlađe će tu biti i selo Djeda Mraza koje će biti vrlo raskošno, a nalazit će se na Trgu bana Josipa Jelačića. Nadalje, bit će postavljeno i veliko centralno božićno drvce visoko 10 metara te će biti okićeno našim novim ukrasima – poručila je.

No, tu novitetima nije kraj pa će tako i Zrinski trg dobiti novo ruho.

– Postavljeni su novi LED ukrasi na rasvjetnim stupovima, šetnica uz gradski park dobit će zvjezdano nebo i dekorativne ambijentalne svjetiljke. Solarno stablo već je okićeno, a uz samo klizalište koje se danas postavlja bit će postavljeno i okićeno 25 malih jelki pa će sav taj prostor uz klizalište odavati dojam malog snježnog kraljevstva – kazala je te dodala kako će fontana ispred Gradske uprave imati svoj foto point i 2D ukras te bijela božićna drvca.

Snimio Valentino Štefanek.

Na staroj fontani bit će postavljen adventski vijenac, dok će gradski park biti ukrašen s mnoštvom lampica. Nadalje, Tetec je pojasnila na koji će način ostatak grada biti okićen.

– Osim užeg centra bit će okićeno i osam kružnih tokova, na rasvjetnim stupovima postavljeni su LED ukrasi i to ukupno 160 komada u ulicama u užem centru grada. Kao što je rekao i gradonačelnik Jakšić, širimo prostor kićenja tako da će i 80 novih ukrasa biti postavljeno u Ulici Mihovila Pavleka Miškine, Kolodvorskoj ulici, Starogradskoj ulici, Marofskoj ulici, Ulici Đure Estera, Bjelovarskoj ulici te Ulici Braće Radić – poručila je.

Dodajmo kako će biti postavljena i tri nova božićna drvca koja su donacija građana, a koja će biti postavljena kod Doma mladih, na Radničkoj cesti te kod Bazena Cerine.

Na predstavljanju programa prisutna je bila i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te Nataša Njegovec iz Komunalca koja je zaslužna za kreativni dio Koprivničke bajke.

Ovaj programski sadržaj je nastao u suradnji s Gradom Koprivnica.

Izvor: Grad Koprivnica
zatvori