Utorak, 1. listopada 2024.

FOTO Hrvači Podravke na dva natjecanja osvojili čak šest medalja

Berbu medalja imali su natjecatelji Hrvačkog kluba Podravka u subotu kada su nastupili na dva natjecanja u Hrvatskoj i Sloveniji.

Iz kluba su poručili kako su najmlađi hrvači nastupili na međunarodnom turniru u Sesvetskom Kraljevcu koji je ove godine okupio 207 natjecatelje iz 29 klubova iz sedam zemalja.

Za Podravku je nastupilo pet predstavnika. Petra Toth osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 40 kilograma. Brončane medalje osvojili su i Jakov Batak u kategoriji do 33 kilograma te Petar Belušić u kategoriji do 36 kilograma. Na natjecanju su još nastupili i Noa Kralj te Vikror Lukša.

Usporedno s njima u Murskoj Soboti u Sloveniji na 25. Međunarodnom turniru u hrvanju grčko-rimskim načinom pod vodstvom trenera Stefana Ostoića i Filipa Verčevića nastupili su kadeti te mlađi seniori. Na turniru je nastupilo 80-ak hrvača iz četiri zemlje.

U uzrastu kadeta, Jan Petrović nastupio je u kategoriji do 62 kilograma. Petrović je imao četiri jake borbe te sa jednom pobjedom uspijeva doći do brončanog odličja. Također, u uzrastu kadeta, u kategoriji do 75 kilograma nastupio je Marko Špernjak, koji je ostvario tri odlične pobjede i jedan poraz s čime je osvojio brončano odličje. Brončani je bio i Petar Uglik, no u uzrastu mlađih seniora i u kategoriji do 67 kilograma.

– Bilo je ovo jedno usputno natjecanje, sada već u našem pripremnom periodu, no dečki su pokazali vrlo dobro hrvanje te se sada okreću daljnjoj fizičkoj pripremi za iduću sezonu – zaključili su u klubu.

Slušaj uživo
zatvori