Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO: ERASMUS MOBILNOST Đurđevački gimnazijalci vratili se iz Francuske puni dojmova

Članice i članovi tima projekta “U potrazi za ravnotežom” đurđevačke Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva vratili su se s Erasmus mobilnost u francuskoj pokrajini Bretanji.

– Učenici Šimun Franković i Matej Kapitanić, učenice Sara Balala, Ella Brnić, Korina Jambrušić, Regina Halaček, Lea Smiljanec, Natalija Paro i Mariana Rođak posjetili su srednju školu Lycee Jean Moulin u gradu Chateaulinu gdje su zajedno s profesoricom Anom Huzjak i pedagoginjom Jasnom Horvat Vlahović provodili aktivnosti vezane uz balansiranje škole i slobodnog vremena te ravnotežu u komunikaciji i međuljudskih odnosima – poručili su iz škole.

Dodali su da je sama mobilnost u Francuskoj samo dio aktivnosti kojima su se učenici bavili tijekom provođenja projekta.

– Okosnica aktivnosti bilo je provođenje ankete o učeničkim navikama vezanim uz organizaciju obveza i provođenje slobodnog vremena, praćenje vlastitih navika i izazovi koje su si učenici postavljali kako bi bolje izbalansirali svoje vrijeme te radionice vezane uz ciljeve, pretjerano promišljanje, balansiranje kućnog budžeta, kvalitetno provođenje slobodnog vremena, uravnoteženu komunikaciju i slično. Mnoge od tih aktivnosti učenici će provesti sa svojim vršnjacima iz Francuske prilikom njihove posjete đurđevačkoj gimnaziji – objasnili su.

Spomenimo da su tijekom posjete Francuskoj učenici sa svojim domaćinima usavršavali jezične i komunikacijske vještine te se upoznavali s ljepotama, kulturom i svakodnevnim životom u Bretanji. Također su zajedno sa svojim partnerima analizirali ankete o uravnoteženoj prehrani, prezentirali podatke o održivoj prehrani i kulturološkim sličnostima i razlikama u stavovima prema hrani, upoznali se s gradom i školom, ali i isprobali bretanjske plesove te su svojim vršnjacima predstavili svoj grad, državu, školu i hrvatski jezik.

– Svoj zadnji dio mobilnosti tim je proveo upoznavajući se s kulturnim znamenitostima francuske prijestolnice, Pariza. Osim što su usvojili neke praktične vještine poput osnovnih izraza na francuskom jeziku, snalaženja u pariškom metrou i u zračnoj luci, učenici su vidjeli svjetski poznate primjerke arhitekture poput katedrale Notre Dame, muzeja Louvre, Eiffelovog tornja, trijumfalnog luka te brojne druge znamenitosti. Još jednom je Erasmus program učenicima omogućio da otvore prozor u svijet i prošire svoje vidike – zaključili su.

zatvori