Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Đurđevački šahisti ostvarili zapažene rezultate na natjecanju u Molvama

Šahisti iz Šahovskog kluba Picok nastupili su na devetom memorijalu Martina Careka održanom u Molvama.

U tri odigrana turnira đurđevački šahisti postigli su zapažene rezultate.

– Na seniorskom turniru najuspješniji je bio Zdenko Vanđija koji je osvojio četvrto mjesto u ukupnom poretku, ali i zlatnu medalju za fair play. Uspješni su bili i Gordan Fuček koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji amatera, Nikola Gašparec koji je osvojio drugo mjesto u kategoriji amatera, Petar Carek bio je treći u kategoriji veterana te Matija Mihočka i Nikola Mihočka – ističu iz Grada Đurđevca.

Gabriel Kapitanic osvojio je turnir do 12 godina starosti i to s osvojenih šest bodova u sedam kola, a u istoj kategoriji uspješni su bili i Viktor Gašparec koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji do 8 godina, Mia Marijan osvojila je drugo mjesto mjesto među kadetkinjama, Gabriel Širec ostvario je drugo mjesto u kategoriji do 10 godina i Arijan Marković.

Lovro Mlinjarić osvojio je turnir šahovskih nada ostvarivši sedam pobjeda u sedam kola. Među šahovskim nadama uspješni su još bili i Franka Širec koja je osvojila drugo mjesto među djevojčicama do 10 godina, Andrija Zovko bio je treći u kategoriji do 10 godina te David Navijalić, Leonardo Gašpari i August Fuček, poručili su iz Grada.

– Ovo je bio jedan od najuspješnijih turnira na kojem su nastupili naši članovi u veteranskoj, amaterskoj, juniorskoj kategoriji i kategoriji šahovskih nada – rekao je predsjednik kluba Nikola Mihočka i čestitao svojim šahistima na izvrsnim igrama, postignutim rezultatima i uspjesima.

zatvori