Utorak, 14. svibnja 2024.

Dubravko Kuhta u AK galeriji predstavit će sve ‘Od jela do izložbe’

Predavanje Dubravka Kuhte naziva “Od jela do izložbe” održat će se u srijedu u 18 sati u koprivničkoj AK galeriji.

Predavanje koje je dio teorijsko-edukativnog programa AK galerije bavit će se tehničkim aspektom postavljanja izložbi koje njeguju multimedijalni pristup, a čiji je fokus na interaktivnim instalacijama i audiovizualnim radovima.

– Sam predavač kaže da su teme predavanja “svi mogući i samo teoretski nemogući, ali praktički vrlo izvjesni problemi koji će vas zasigurno zadesiti ako se uhvatite u koštac s postavom neke izložbe, pa makar i vlastite, ili ste dio tima koji radi na realizaciji nekog stalnog postava muzeja ili slično – istaknuli su u AK galeriji.

Ulaz na predavanje je slobodan, a otvoreno i za studente Sveučilišta Sjever kao nadopuna edukacije o suvremenoj umjetničkoj praksi.

Spomenimo i da je Kuhta trenutni predsjednik sekcije za multimediju i intermedije ULUPUH-a, bio je dugogodišnji profesor različitih kolegija iz multimedije, oblikovanja zvuka i audioprodukcije na Umjetničkoj akademiji u Splitu i Sveučilištu Sjever u Koprivnici, kao i aktivni suradnik na mnogobrojnim multimedijalnim izložbama i projektima u svijetu.

zatvori