Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Dr. Jendrašic na kongresu u Australiji održao predavanje za Svjetsko udruženje obiteljskih liječnika

Đurđevčanin dr. Ivica Jendrašic nedavno je sudjelovao na kongresu Svjetskog udruženja obiteljskih liječnika (WONCA) u Australiji.

Dr. Jendrašic je specijalist opće kirurgije, ortopedije i traumatologije i subspecijalist traumatologije, inače liječnik u privatnoj praksi obiteljske medicine u Đurđevcu, suradnik kirurškog odjela bjelovarske Opće bolnice te suradnik nekoliko privatnih poliklinika, a tamo je za više od 4.000 sudionika iz čitavoga svijeta održao dva zapažena predavanja o problematici kroničnih rana.

– Kronične rane su velik izazov za pacijente i njihove obitelji, ali i za liječnike i medicinske sestre. Populacija je sve starija i tom problemu se mora pristupiti multidisciplinirano, koristeći najsuvremenije spoznaje i metode od dijagnostike do liječenja i njege. Zna se da je kronična rana ona koja ne zaraste u za to predviđenom roku, a najčešće se tu radi o venskim i arterijskim ulkusima donjih ekstremiteta te ranama koje se javljaju kod bolesnih ljudi koji dulje leže, dekubitusima – pojasnio je dr. Jendrašic i dodao da je to problem koji se ne rješava brzo.

Nakon nedavno održanog đurđevačkog stručnog skupa liječnika primarne medicine, medicinskih sestara i tehničara na temu „Kronične rane, jučer, danas, sutra“, s 20 stručnih predavanja i 8 radionica s vrhunskim hrvatskim predavačima i demonstratorima, a koji je dobio visoke ocjene svih prisutnih i pokazao da Đurđevac može biti domaćin i velikim stručnim skupovima, dr. Jendrašic najavljuje nove aktivnosti na tom području.

zatvori