Subota, 18. svibnja 2024.

Centri izvrsnosti Koprivničko-križevačke županije uskoro počinju s radom, prijave učenika su u tijeku

Centri izvrsnosti Koprivničko-križevačke županije uskoro počinju s radom, a u njima će se odvijati nastava iz biologije, kemije, fizike i matematike.

Centri djeluju u sva tri grada, a nositelji su Gimnazija Fran Galović Koprivnica, Gimnazija Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.

– Uz materijalna ulaganja u školsku infrastrukturu i brojne projekte, a s obzirom na interes, angažman i darovitost učenika, Županija je pokrenula i financira rad centra izvrsnosti kako bi daroviti učenici bolje savladali dodatne sadržaje te usavršili znanja i vještine potrebne za daljnje školovanje – kazali su iz Službe ureda župana.

Centri su za učenike potpuno besplatni, a jedan učenik može upisati i više predmeta. Nastava će se održavati subotama od sredine studenog do travnja 2024. godine te će biti prilagođena ostalim obvezama učenika.

Učenici od četvrtih do osmih razreda osnovnih škola te učenici prvih do petih razreda srednjih škola mogu iskazati interes za sudjelovanjem u radu centra i to popunjavanjem prijavnice na linku do 5. studenog.

Spomenimo kako se učenicima preporučuje upis najbližeg centra svojem mjestu stanovanja, a na vrijeme će biti obaviješteni o početku nastave.

zatvori