Petak, 1. ožujka 2024.

Andrović: Virovitičko-podravska županija u 2022. godini povukla najviše sredstava po stanovniku iz europskih fondova

Virovitičko-podravska županija u 2022. godini po stanovniku je povukla 798 kuna, što je najviše povučenih sredstava u odnosu na ostale županije.

Rekao je to virovitičko-podravski župan Igor Andrović istaknuo je kako je Virovitičko-podravska županija godinama pripremala projekte, strateški imala spremnu projektnu dokumentaciju i potrebne dozvole zbog čega je bila spremna na otvaranje natječaja.

– Europska unija ponudila nam je niz mogućnosti i mi smo ih iskoristili. Zbog te naše spremnosti nije čudno da smo vodeći u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava. Upravo smo kroz ta sredstva te uz veliki angažman naše Razvojne agencije VIDRA i Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije, ali i podršku Vlade Republike Hrvatske i resornih ministarstava, omogućili ostvarenje naših brojnih projekata, ali i projekata mnogobrojnim poljoprivrednicama, vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, poduzetnicima i gospodarstvenicima. Europska sredstva ćemo koristiti i nadalje, spremno dočekujući novo financijsko razdoblje i realizaciju novih projekata – zaključio je Andrović.

Dodajmo kako je Varaždinska županija druga županija po povlačenju europskih sredstava po stanovniku s ukupno povučenih 685 kuna, a prati ju Dubrovačko-neretvanska županija s ukupno povučenih 643 kune iz europskih fondova tijekom 2022. godine.

zatvori