Petak, 1. ožujka 2024.

ADVENT U PITOMAČI U prosincu nas očekuju božićni koncerti, predstave, izložbe, kinoprojekcije…

U Pitomači će se tijekom prosinca održati niz zanimljivih blagdanskih zbivanja u sklopu Adventa u Pitomači 2023. “Božić dolazi…”.

Bogat program proslave Adventa počet će 1. prosinca, a završiti 31. prosinca tijekom kojeg su pripremljene razne kinoprojekcije, božićni koncerti i predstave, izložbe te božićni sajam.

Drugi dan proslave obilježit će paljenje prve svijeće na adventskom vijencu uz nastup Limene glazbe Pitomača na Trgu kralja Tomislava, a započinje i Zimski malonogometni turnir Nikola Nemčević koji će trajati do 23. prosinca, a održavat će se u Sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača.

Za peti dan Adventa u Pitomači djeca polaznici Dječjeg vrtića Potočnica Pitomača, u Centru za kulturu Drago Britvić, održat će priredbu povodom blagdana svetog Nikole, dok će se u večernjim satima održati i kazališna predstava za djecu “Grimmix” Kerekesh teatra.

U subotu, 9. prosinca pali se druga svijeća na adventskom vijencu uz nastup školskog vjeronaučnog zbora Osnovne škole Petra Preradovića, a tri dana kasnije, 12. prosinca, održat će se i Božićni sajam u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića Grabrovnica.

Tjedan dana kasnije, 16. prosinca palit će se i treća adventska svijeća uz nastup Hrvatske udruge umirovljenika općine Pitomača, dok će Hrvatsko pjevačko i glazbeno društvo Sloga Pitomača u Crkvi Svetog Vida održati tradicionalni božićni koncert nakon čega slijedi i koncert glazbenika Stjepana Lacha.

Božićni odbojkaški turnir na pijesku ‘Rudolf’ Križnica 2023. održat će se u subotu 23. prosinca, dok će se u večernjim satima na Trgu kralja Tomislava, uz nastup djece Dječjeg vrtića Potočnica Pitomača paliti i posljednja adventska svijeća. Uslijedit će i puštanje lampiona dobrih želja, dok će se za dobru zabavu pobrinuti Tamburaški sastav Fijakeri.

Posljednje dane proslave obilježit će humanitarni Božićni gala koncert za SOS Dječje selo Hrvatska koji će se održati 29. prosinca, dok će se doček Nove 2024. godine proslaviti uz Tamburaški sastav Frontmeni.

Dodajmo kako je ovogodišnji Advent u Pitomači održan u organizaciji Općine Pitomača, Turističke zajednice općine Pitomača i Centra za kulturu Drago Britvić.

Detaljan program donosimo vam u nastavku.

Izvor: Turistička zajednica općine Pitomača
zatvori