Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

[3. HNL SJEVER] Koprivničanci dočekuju Varaždince, Virovitica protiv Podravine, derbi Poleta i Rudara

Susreti 12. kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever igraju se ove subote u 14 sati.

Nogometaši Koprivnice na svom će terenu dočekati ekipu Varteksa. Podsjetimo, Koprivničanci su pretposljednji na tablici i broje 10 bodova, a u prošlom su kolu podijelili bodove s Graničarom iz Kotoribe. Varaždinci su pritom četvrti s 19 bodova te u Koprivnicu dolaze u ulozi favorita, a prošlog su vikenda svladali Pitomaču. Nešto će se u ovoj utakmici ipak pitati i domaće dečke kojima su bodovi itekako bitni.

Kad smo već kod Pitomače, ona će biti domaćin Međimurju. Pitomačani su i dalje sjajni treći, a nakon spomenutog poraza u prošlom kolu, Međimurce dočekuju željni bodova kako bi ostali u vrhu tablice i držali korak s vodeće dvije ekipe lige – Poletom i Rudarom.

Virovitica i dalje muku muči s rezultatskim uspjesima te je u prvih 11. kola ove sezone uspjela ostvariti svega dva remija, odnosno broji dva boda na tablici. Virovitičanima u subotu pristiže Podravina koja je sedma s 13 bodova te domaćinima opet neće biti lako, iako su im bodovi vrlo potrebni, isto kao i prva ovosezonska pobjeda.

U ostalim susretima 12. kola vodeći Polet u Svetom Martinu na Muri dočekuje Rudar i riječ je o velikom derbiju s obzirom na to da je Polet prvi s 29, a Rudar drugi s 22 boda. Polet će bez obzira na ishod ovog susreta ostati prvi, no motivacije za nova tri boda mu ne nedostaje jer, osim što će se u slučaju pobjede dodatno “odgurnuti” od drugoplasirane ekipe lige, svim ostalim momčadima na taj će način moći pokazati tko zaslužuje biti na vrhu. Ne smijemo ipak podcijeniti sjajni Rudar kojemu bi pobjeda u ovom derbiju itekako značila, posebice za motivaciju u nastavku prvenstva.

Snage će u subotu još odmjeriti Dinamo iz Domašinca i Graničar iz Kotoribe.


Raspored igranja 12. kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

04.11.2023. 14:00 Virovitica: Virovitica – Podravina
04.11.2023. 14:00 SMnM: Polet – Rudar
04.11.2023. 14:00 Domašinec: Dinamo D – Graničar K
04.11.2023. 14:00 Koprivnica: Koprivnica – Varteks
04.11.2023. 14:00 Pitomača: Pitomača – Međimurje

Tablica Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

zatvori