Petak, 10. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Podravec dočekuje sigečku Mladost, Bregovcima u goste dolazi Prekodravac, Omladinac odlazi na teško gostovanje u Podravske Sesvete

Pred nama je pretposljednje jesensko kolo Druge županijske nogometne lige.

Kolo započinje u subotu kad Sokolu u goste dolazi Graničar iz Novog Virja. Riječ je o utakmici u kojoj se sastaju šesta i sedma momčad prvenstvene ljestvice koje dijeli svega jedan bod razlike. Sokol zbog prednosti domaćeg terena, ali i dobrih predstava u proteklih nekoliko kola, u utakmicu ulazi kao favorit.

Preostale utakmice 12. kola igraju se u nedjelju s početkom u 14 sati.

Derbi kola igra se u Torčecu gdje vodećem Podravcu u goste dolazi sigečka Mladost. Podravec je dobru formu potvrdio i u prošlom kolu kad je s 11:0 u gostima pregazio Reku. Sigečka Mladost s druge pak strane u laganoj je rezultatskoj krizi te je u prošlom kolu upisala drugi poraz za redom. Mladost je ove godine pokazala kako može ravnopravno igrati s najboljim ekipama lige, a istovremeno i izgubiti od na tablici puno lošijih momčadi. Podravec se u proteklih 11 kola prometnuo u jednog od glavnih favorita lige te u utakmicu ulazi kao izrazit favorit.

Trenutno drugoplasirani Prekodravac odlazi na vrlo nezgodno gostovanje u Koprivničke Brege. Domaćin Mladost nakon katastrofalnog početka sezone u posljednja četiri kola niže pozitivne rezultate. Ovo ih kolo očekuje puno nezgodniji protivnik te će se morati dobrano potruditi kako bi i ovaj tjedan osvojili pokoji bod.

Omladinac se trenutno nalazi na trećem mjestu s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Prekodravac. Omladinac ovo kolo odlazi na vrlo nezgodno gostovanje u Podravske Sesvete kod Drave. Drava se trenutno nalazi na petom mjestu s istim brojem bodova kao i šestoplasirani Sokol. Nedjeljni domaćini u posljednja dva susreta imaju dvije pobjede što im daje vjetar u leđa protiv jedne od najboljih momčadi prvenstva.

Čvrstec u teoriji ovo kolo ima najlakši zadatak jer mu u goste dolazi posljednjeplasirana Reka. Reka nakon dobrog ulaska u sezonu u posljednjih sedam kola niže poraze. Čvrstec je s druge pak strane u dobroj formi te je u posljednja četiri susreta upisao tri pobjede te poraz u prošlom kolu od Omladinca. Reki su potrebni bodovi kako bi se izdigla s dna prvenstvene ljestvice, ali i prekinula crni prije odlaska na zimsku stanku.

Prigorski derbi igra se u Gornjoj Rijeci gdje istoimenom domaćinu u goste dolazi Viktorija. Viktorija se ove sezone pokazala kao izrazito nezgodan protivnik te se lijepim nogometom i dobrim rezultatima pozicionirala u sam vrh prvenstvene ljestvice. Iako je u posljednjih nekoliko utakmica Viktorija rezultatski podbacila, u utakmicu ulazi kao favorit.

U posljednjem okršaju kola Gošk odlazi u goste Mičetincu. Riječ je o dvoboju momčadi donjeg dijela prvenstvene ljestvice. Gošk je u naletu pozitivnih rezultata te ima tri pobjede u nizu te u utakmicu ulazi kao veliki favorit.


Raspored 12. kola Druge županijske nogometne lige:

04.11.2023 14:00 Sokolovac NK Sokol – NK Graničar (NV)
05.11.2023 14:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Prekodravac
05.11.2023 14:00 Torčec NK Podravec – NK Mladost Sigetec
05.11.2023 14:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Reka
05.11.2023 14:00 Podravske Sesvete NK Drava (PS) – NK Omladinac
05.11.2023 14:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Viktorija
05.11.2023 14:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Gošk

zatvori