Četvrtak, 9. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Posljednje jesensko kolo otvaraju Starigrad i Kalinovac, jesenski prvak odlazi u Peteranec, u derbiju kola Tomislav putuje Prugovcu

Prva županijska nogometna liga kao da je jučer započela, a pred nama je već posljednje jesensko kolo.

Posljednje ovogodišnje kolo započinje u subotu u 14 sati u Starigradu gdje istoimenom domaćinu u goste dolazi Kalinovac. Subotnja utakmica prilika je da se Starigrad približi vodećim momčadima na prvenstvenoj ljestvici. Domaćini neće imati lak zadatak jer im u goste dolazi momčad koja je ove polusezone jedina uspjela uzeti bod protiv jesenskog prvaka lige, Graničara iz Đurđevca.

Derbi kola igra se u Prugovcu gdje istoimenom domaćinu u goste dolazi drnjanski Tomislav koji je najvjerniji pratitelj Picoka. Riječ je o susretu u kojem se sastaju četvrta i druga momčad prvenstva. Objema ekipama potrebni su bodovi kako bi zadržale korak za Graničarom te u proljetnom dijelu prvenstva čekale njegov eventualni kiks.

Kolo se nastavlja u nedjelju tradicionalnom jutarnjom utakmicom u Đelekovcu u 10 sati gdje Osvitu u goste dolazi hlebinska Lipa. U teoriji, igrači Osvita imaju najlakši zadatak ovo kolo jer im u goste dolazi uvjerljivo posljednjeplasirana momčad prvenstva. S obzirom na prikazanu igru ove godine, Osvit u utakmicu ulazi kao veliki favorit te će najvjerojatnije na zimski predah otići s nova tri boda.

Preostale četiri utakmice 13. kola igraju se u nedjelju s početkom u 14 sati.

Jesenski prvak Graničar odlazi na gostovanje Panoniji u Peteranec. Picoki su prošlotjednom pobjedom nad Rudarom osigurali naslov jesenskog prvaka lige tako da u utakmicu ulaze bez pritiska. Iako su bez pritiska, iluzorno je za očekivati da će ova utakmica biti laka za domaćine jer će se Graničar zasigurno pobjedom htjeti oprostiti od jesenskog dijela prvenstva.

Još jedan derbi, no ovog puta susjedski, igra se u Glogovcu gdje Rudaru u goste dolazi Drava iz Novigrada Podravskog. Riječ je o dvoboju 12. i 13. momčadi prvenstva koje dijele svega tri boda razlike. Rudar ima prednost domaćeg terena, no Drava u utakmicu ulazi na krilima prošlotjednog remija protiv favoriziranog Prugovca tako da bi ovaj susret mogao biti poprilično zanimljiv.

Zanimljivo bi moglo biti i u Močilama gdje istoimenom domaćinu u goste dolazi Sloga. Obje momčadi ove su polusezone pokazale kvalitetan nogomet koji su okrunile dobrim rezultatima. Tako se Sloga trenutno nalazi na petom mjestu na prvenstvenoj ljestvici s osvojenih 20 bodova, dok se Močile s dva boda manje nalaze dvije pozicije niže.

Miklinovec u posljednjem jesenskom kolu odlazi u goste Tomislav Radniku u Sveti Ivan Žabno. Domaćinu nisu baš u najboljoj formi što pokazuju i porazi u posljednja dva kola. Miklinovec ima malo bolji skor u posljednja dva kola pa je tako upisao pobjedu i poraz. Objema momčadima potrebni su bodovi kako bi mirnije mogle dočekati zimsku stanku.


Raspored igranja 13. kola Prve županijske nogometne lige: 

11.11.2023 14:00 Starigrad NK Starigrad – NK Kalinovac
11.11.2023 14:00 Prugovac NK Prugovac – NK Tomislav
12.11.2023 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Lipa
12.11.2023 14:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Drava (NP)
12.11.2023 14:00 Peteranec NK Panonija – NK Graničar (Đ)
12.11.2023 14:00 Koprivnica NK Močile – NK Sloga
12.11.2023 14:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Miklinovec

zatvori