Subota, 18. svibnja 2024.

Za daljnji razvoj cjelodnevne nastave tri škole dobile po 20.000 eura

Za provođenje eksperimentalnog programa cjelodnevne škole koji je pokrenut ove školske godine, Osnovna škola Podolice, Osnovna škola Sidonije Rubido Erdődy iz Gornje Rijeke i Osnovna škola Koprivnički Bregi dobit će po 20.000 eura.

Zaključak je to sastanka koprivničke Gradske uprave i Županijske uprave Koprivničko-križevačke županije s predstavnicima Svjetske banke i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sredstva će se pritom uložiti za daljnje provođenje aktivnosti poput organizacija edukativnih tribina, gostujućih predavanja i svega onoga što može koristiti učenicima u razvoju znanja i kompetencija, objasnili su u Službi ureda župana.

Sastanku je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a ispred Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima.

– Predstavnice Svjetske banke i Ministarstva znanosti i obrazovanja Diannu Pizzaro i Sonju Jeđud Tabulu zanimala su iskustva osnivača škola nakon što se krenulo u projekt cjelodnevne škole kako bi se na temelju iskustava po potrebi unaprijedili trenutni elementi i parametri provođenja programa – naveli su.

Izvor: kckzz.hr

Gradonačelnik Jakšić i zamjenica Ostriž su istaknuli kako je u startu projekta kod dijela roditelja i nastavnika bio prisutan određen strah od reforme, no prve reakcije iz Osnovne škole Podolice su vrlo pozitivne. Zamjenik župana Ljubić je kazao kako dvije županijske osnovne škole koje sudjeluju u projektu također imaju pozitivna iskustva te dodao da je jedan od problema o kojem se treba detaljnije razgovarati usklađivanje radnih sati kod onih nastavnika koji izvode nastavu na više škola.

– Sudionici sastanka su se složili kako je riječ o progresivnom projektu koji priprema učenike za bolju budućnost te da će se evaluacijom i mjerenjem početnih rezultata nastojati unaprijediti cjelokupni program. Na sastanku su razmijenjena iskustva i ideje koje će se primjenjivati u nastavku provođenja projekta cjelodnevne škole – zaključili su u Službi ureda župana.

zatvori