Četvrtak, 2. svibnja 2024.

VIKEND REKORDERI Najpijaniji u gluho doba noći gradom vozio s gotovo 2,5 promila, najbrži protutnjao naseljem s više od 130 na sat

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog su vikenda zabilježili pet prometnih nesreća i sankcionirali 212 prekršaja.

Priopćili su to iz policije i poručili da se dogodila jedna nesreća s ozlijeđenom osobom, a najviše prekršaja odnosilo se na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u tri sata u Koprivnici u Ulici Ante Neimarevića kod 47-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,47 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu u 12:29 u Virju u Ulici Mitrovica gdje se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 131 kilometar na sat iako je ograničenje 70 – naveli su.

Uz to, jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je pušten. Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom izvršen je nadzor nad 51 mladim vozačem, a oni su počinili šest prometnih prekršaja.

>> NAJAVLJENA AKCIJA Policija do kraja tjedna provodi pojačani nadzor korištenja mobitela i sigurnosnog pojasa

– S ciljem smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od 9. do 15. listopada provodit će se pojačani nadzor korištenja mobitela i drugih uređaja te sigurnosnog pojasa – zaključili su.

zatvori