Subota, 11. svibnja 2024.

Veliki uspjeh članova KUD-a Petar Preradović, Lucija Lenardić i Dorian Rupčić potpisali ugovore s ansamblom LADO

Lucija Lenardić i Dorian Rupčić, članovi Kulturno-umjetničkog društva Petar Preradović, potpisali su ugovore s najpoznatijim nacionalnim profesionalnim folklornim ansamblom LADO.

U godini kada ova vrhunska folklorna institucija slavi 70. godišnjicu rada postati članom velika je čast i prilika za članove društva Petar Preradović.

– Ansambl narodnih plesova i pjesama LADO raspisao je natječaj za nekoliko radnih mjesta. Prijavili smo se, a audicija se sastojala od pjevnog i plesnog dijela prilikom čega se ocjenjivao raspon glasa kandidata, slušne i plesne sposobnosti. Nekoliko dana nakon audicije pozvani smo na liječnički pregled te smo potom dobili poziv i ponudu za zamjenska radna mjesta u ansamblu. Jako smo sretni i ponosni te se veselimo novim iskustvima – kazala je Lucija Lenardić.

Pod vodstvom mentorice, umjetničke voditeljice KUD-a i osnivačice Ženskog vokalnog sastava Đurđevčice Kristine Benko Markovica, Lucija i Dorian osvojili su prvo mjesto na natjecanju “Drmeš-Da!”.

Također, Lucija je 2018. godine osvojila nagradu za najplesačicu na istoj manifestaciji, a potom su zajedno bili najbolji na natjecanju “Čardaš po naše”.

– Zajedno smo u društvu Petar Preradović od 2011. godine, dok smo od 2020. godine u Folklornom ansamblu Ivan Goran Kovačić u Zagrebu. Od početka idućeg tjedna zajedno smo i u LADU – kazao je Dorian Rupčić koji će svoje bogato plesačko i folklorno iskustvo moći pokazati na pravom mjestu i u najboljem okružju.

Spomenimo kako oduševljenje uspjehom Lucije i Doriana nije krila ni Kristina Benko Markovica koja je istaknula da je to samo još jedna potvrda kvalitetnog i temeljitog rada na čuvanju folklorne tradicijske baštine.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori