Nedjelja, 29. rujna 2024.

SOLIDARNOST NA DJELU Sočev: Uz pomoć brojnih volontera obilazit ćemo naše sugrađane i prikupljati sredstva za učenike koji su u potrebi

Učenici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica sutra će od 15:30 do 19 sati provoditi akciju Solidarnost na djelu, a riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa.

Ravnateljica koprivničkog Crvenog križa Adela Sočev pojasnila je o kakvoj je akciji riječ te istaknula kako se provodi 51. put na području cijele Hrvatske.

– Moto pod kojim ove godine obilazimo naše sugrađane je “Ne dvoji, za drugog izdvoji”. Uz pomoć brojnih volontera i učenika srednjih te osnovnih škola obilazit ćemo naše sugrađane i prikupljati sredstva kako bismo pomogli onim učenicima koji su u potrebi – rekla je.

Cilj akcije jest prikupiti sredstva kojima će se kupiti sportska obuća učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja grada Koprivnice i 11 općina, a akcija je i prethodne godine bila vrlo uspješna.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Od ukupno prikupljenih sredstava pet posto uplatit ćemo u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, a sve ostalo bit će namijenjeno za kupnju tenisica. Prošle smo godine uspjeli kupiti 478 pari tenisica za naše učenike iz čak 16 osnovnih i srednjih škola – kazala je.

Osim što će građani moći donirati novac na vratima svojih domova, Sočev naglašava kako je moguće i na druge načine pomoći ovoj hvalevrijednoj akciji.

– Moguće je i uplatiti novac na naš račun ili kupiti bonove na brojnim mjestima kod naših volontera. Vjerujemo da će naši sugrađani kao i svih dosadašnjih godina to prepoznati i pridružiti se sukladno svojim mogućnostima – zaključuje.

Dodajmo kako će mjesna i općinska društva Crvenog križa akciju provoditi tijekom nadolazećih vikenda do kraja mjeseca.

Slušaj uživo
zatvori