Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Slaven Belupo remizirao na gostovanju kod Rudeša

Nogometaši Slaven Belupa remizirali su na gostovanju kod Rudeša.

Iz kluba su poručili kako je utakmica koja je igrana u sklopu 12. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige u Kranjčevićevoj završila rezultatom 0:0.

Roy Ferenčina, trener Farmaceuta, u odnosu na utakmicu protiv Varaždina, napravio je jednu promjenu u početnom sastavu. Od prve minute je krenuo Lepinjica umjesto kartoniranog Libera.

– Naša je momčad bila bolji takmac u prvih 45 minuta, a prava je šteta što nije postigla barem jedan pogodak iz nekoliko velikih prilika. Već u šestoj minuti Štrkalj je pucao iskosa s lijeve strane, no pokraj gola. U 21. minuti Mioč je imao prvi veliki zicer. S pet metara, neometan, gađa ravno u Markovića. Šest minuta kasnije Hoxha je oči u oči s golmanom Rudeša, ali opet Marković spašava svoja vrata vrhunskom reakcijom. Do kraja poluvremena još je jednom Štrkalj opasno zaprijetio glavom. “Jedinica” Rudeša bila je nesavladiva – istaknuli su.

Dodali su kako su Farmaceuti u istom ritmu započeli i drugo poluvrijeme.

–  Mioč je savršeno pronašao Štrkalja koji ne uspijeva savladati Markovića u novoj situaciji jedan na jedan. Iako je naša momčad pokušala doći do sva tri boda, rezultat se nije mijenjao s početnih 0:0 – zaključili su.

Dodajmo kako će u idućem kolu Slaven Belupo u Koprivnici biti domaćin Hajduku. Utakmica će se igrati u petak s početkom u 18 sati.


20.10.2023. – 12. kolo SuperSport HNL

Kranjčevićeva, Zagreb

NK RudešNK Slaven Belupo 0:0 (0:0)

NK RUDEŠ: Marković – Tomečak, Pavlović, Matić, Pavlek – Srbljinović, Vukmanović (od 58. Pasariček) – Petković (od 58. Pešić), Latković (od 67. Bašić), Špeljak, Topić (od 80. Rešetar). Trener: Toni Golem

NK SLAVEN BELUPO: Sušak– Bosec, Božić, Boras, Štefulj – Mioč (od 77. Cascini), Lepinjica, Agbekpornu – Hoxha, Štrkalj (od 84. Nongoh), Šakota (od 62. Kamberi). Trener: Roy Ferenčina.

Suci: Duje Strukan, Bojan Zobenica, Alen Jakšić, Mateo Erceg

VAR: Marin Vidulin, AVAR: Ivan Mihalj

Strijelci:

Žuti karton: Petković 53′, Topić 76′ (Rudeš); Agbekpornu 51′ (Slaven Belupo);

Crveni karton: (Rudeš); (Slaven Belupo)

zatvori