Nedjelja, 5. svibnja 2024.

SASTANAK S PLENKOVIĆEM Jakšić: Očekuje se da sami izgradimo učenički i studentski dom; Koren: Mislim da ćemo zaista imati premijerovu podršku

Premijer Andrej Plenković sa suradnicima je danas boravio u Koprivnici, a na radnom sastanku u Županijskoj upravi razgovarao je o napretku infrastrukturnih radova na području naše županije, ali i o problematici pojedinih projekata koji tek trebaju biti realizirani.

Kako je to nakon sastanka priopćio koprivničko-križevački župan Darko Koren, prošlo je gotovo godinu dana od zadnjeg posjeta premijera Koprivnici te su za to vrijeme poneki projekti privedeni kraju zbog čega je napravljen rezime toga. Razgovaralo se i o projektima nacionalnog karaktera koji se trenutno odvijaju na prostoru Koprivničko-križevačke županije.

Snimio Valentino Štefanek.

– Spomenuli smo da se u našoj županiji trenutno odvijaju značajne nacionalne investicije vrijedne oko 700 milijuna eura. Radi se prije svega o izgradnji drugog kolosijeka pruge na relaciji Križevci – mađarska granica koja je sama vrijedna oko 60 posto tog iznosa. Isto tako, govorili smo o aglomeracijama koje se odvijaju po cijeloj Hrvatskoj, a spomenuli smo premijeru i da je konačno počela ta famozna gradnja nastavka brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog koju smo dugo čekali – poručio je Koren.

>> FOTO/VIDEO Premijer Plenković sa svitom ministara stigao u Koprivnicu, popio kavu na Zrinskom trgu prije sastanka u Županiji

Premijera su još informirali i o završetku ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, a osvrnuli su se i na Razvojni sporazum Sjever. Spomenuli su i projekt izgradnje učeničkog i studentskog doma u Koprivnici.

Shodno svim temama, Koren je istaknuo da Plenković u Koprivnicu danas nije došao praznih ruku.

– S obećanjem se uvijek lako dođe, to nije problem, no čini mi se da je premijer u velikoj mjeri prihvatio svoje posredovanje u naumu da projekte izgradnje učeničkog i studentskog doma doista realiziramo. Koliko sam shvatio iz njegovog obraćanja, mislim da zaista možemo očekivati podršku – otkrio je Koren.

>> Butković: Iduće godine bit će gotova dokumentacija za brzu cestu do Koprivnice, izgradit će se do 2030. godine

Svoje viđenje sastanka dao je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Snimio Valentino Štefanek.

– Radovi na brzoj cesti prema Kloštru Vojakovačkom su pokrenuti, a premijer je danas rekao da je cilj da cesta do kraja ovog desetljeća dođe skroz do Koprivnice; za to možemo dati plus i premijeru i resornom ministru, no znamo da ta trakavica u Koprivnici traje 40 godina i tolika desetljeća nam se to obećava da sada definitivno ne možemo padati u neku euforiju. Bila je tema i status učeničkog i studentskog doma – ukazali smo na situaciju da smo jedini grad koji je središte javnog sveučilišta koje nema učenički niti studentski dom. Svugdje je to gradila država, samo se valjda kod nas očekuje da Grad Koprivnica to gradi samostalno – zaključio je Jakšić.

zatvori