Utorak, 14. svibnja 2024.

FOTO Rebalansom se proračun Grada Đurđevca povećava sa 17 na 25 milijuna eura, tlakavci s trga idu u daljnju upotrebu

Gradski proračun Grada Đurđevca se rebalansom povećava sa 17 na 25 milijuna eura.

Rekao je to na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca gradonačelnik Hrvoje Janči i nastavio:

– Trenutna realizacija proračuna iznosi 14,7 milijuna eura i to nam pokazuje da će ovo sigurno biti puno više od rekordnog izvršenja proračuna. Glavnina izmjena proračuna odnosi se na povećanje tekućih i kapitalnih pomoći koje se odnosi na projekte financiranja europskim i nacionalnim sredstvima – rekao je Janči i dodao da je ovo prvi rebalans proračuna Grada Đurđevca ove godine i vjerojatno neće biti zadnji zbog preslagivanja realizacije projekata.

Oporbene vijećnike zanimalo je što će Gradska uprava učiniti s tlakavcima koji su rekonstrukcijom Trga sv. Jurja pogodni za daljnju uporabu.

– Rekonstrukcija je dio Strategije zelene urbane obnove i financirana je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tlakavci će se ponovno uporabiti odnosno moraju se na adekvatan način zbrinuti, a jedan od najboljih načina zbrinjavanja je ponovna uporaba. Naš plan je da se iskoristi za izgradnju staza, za uređenje opločenja ispred društvenih domova u prigradskim naseljima i tamo gdje je potrebno, primjerice na gradskom groblju – naglasio je Janči.

Spomenimo i da su u gotovo dvosatnoj sjednici Gradskog vijeća predsjednik Željko Lacković i gradonačelnik Hrvoje Janči strpljivo odgovarali i na pitanja oporbenih vijećnika Fucaka i Gašparića.

zatvori