Srijeda, 15. svibnja 2024.

Radno je u općini Rasinja, Kolman: Idemo u revitalizaciju dvorca Inkey, čeka se odluka o financiranju uređenja

Na području općine Rasinja trenutno su u tijeku dva velika projekta, a riječ je o izgradnji kanalizacijske mreže te kompletnoj rekonstrukciji Društvenog doma u Kuzmincu.

Načelnik Danimir Kolman istaknuo je kako se puno radi, no da je ipak svjestan da aglomeracija izaziva dosta poteškoća u prometu.

– Samo postavljanje kanalizacijske mreže je dosta zahtjevno, a vezano uz to raskopane su i prometnice te državna cesta koja spaja Koprivnicu i Varaždin. Puno je i nezadovoljnih mještana koji smatraju da ti radovi traju malo predugo. Međutim, važno je da znaju kako Koprivničke vode kao investitor imaju ugovornu obvezu sve završiti do 31. prosinca – kazao je te dodao kako se nada da neće biti nikakvih produženja jer je sve financirano iz europskih fondova.

Kada je riječ o Društvenom domu u Kuzmincu, načelnik Kolman pojašnjava kako je administrativna obrada trajala dugo.

– Investicija iznosi 2,1 milijun kuna, a radovi su financirani od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Kako je administrativna obrada bila duga, nakon godinu dana smo pokrenuli radove. No, sada se radi i možda će biti i prije roka jer kada se krene raditi mislim da će to sve ići svojim tokom – rekao je.

Navodi i kako je suradnja s Koprivničko-križevačkom županijom vrlo dobra te da imaju i zajedničke projekte.

– Naime, u Rasinji se nalazi dvorac Inkey koji je Županija uzela pod svoje i bit će revitaliziran, što je jako dobro jer je taj dvorac devastiran i propada. U njemu nije bilo ništa otkad se osnovna škola preselila u novu zgradu. Sada se čeka odluka o financiranju uređenja dvorca koji bi onda bio pravi projekt Županije i Općine – konstatirao je.

Zajednički projekt bila je i školsko-sportska dvorana koja ima široku namjenu za sve mještane.

– To je nešto što je i školi i svim mještanima jako dobro došlo jer se ne koristi isključivo za školske potrebe, već i za malonogometne turnire te druge manifestacije poput folklora i drugih pratećih stvari koje su dio života u općini – zaključio je.

zatvori