Subota, 4. svibnja 2024.

Prava predstava za žene ‘Sretna ne bila’ uskoro u Domoljubu, znamo tko će uživati u ovoj poslastici

U koprivničkoj dvorani Domoljub 12. listopada u 19:30 održat će se predstava “Sretna ne bila”.

Tri prijateljice (dalmatinski: prije) dolaze u teatar i, gledajući antički komad imenovan po ženi, uvodu na sceni pred njima je Medeja koja je za Jazona izborila sve bitke, a ostavio ju je zbog ljepše i mlađe. Time asocijativno isklizavaju u brojne urnebesno duhovite teme od antičkih Grkinja i princeza do Met Gala, a sve u potrazi za jednom običnom ženom, našom materom.

Predstava je nastala u ženskom procesu rada žena sa ženama o ženama u ženama i za žene klasificirajući se kao isključivo ženska predstava koju potpuno boli briga, uvo i đon za muški pogled. “Sretna ne bila” odgovara na formativna ženska pitanja, što je čini pravom predstavom za žene, posebno za žene koje su izgubile orijentaciju (busolu) i za muškarce koji žele znati više jer parodira i propituje rodne stereotipe klasičnog dalmatinskog patrijarhata.

Jedini prihvatljivi muškarac je pristojni doktor Čehov, a svi ostali su samo morbidni umovi koji zapravo ne razumiju ženu, uporno je iskrivljeno reprezentirajući kroz povijest. Ali to je tekst. U podtekstu se naravno razotkrije da “nisu bidni muški ništa krivi”, kaže dramaturginja Ivana Vuković.

Izvor: Pučko otvoreno učilište Koprivnica

Svoje ulaznice po cijeni od 7,20 eura / 54,25 kuna možete podići u Domoljubu radnim danom od 13 do 17 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na e-mail [email protected]. Cijena za studente, umirovljenike i kupovinu šest i više ulaznica iznosi 5,90 eura / 44,45 kuna.

Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu Domoljub, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja predstave.

Produkcija: Kazalište PlayDrama Split
Autorice teksta: Ivana Vuković, Petra Kovačić Botić, Ana Uršula Najev, Ana Marija Veselčić, Helena Petković
Redateljica: Helena Petković
Dramaturginja: Ivana Vuković
Igraju: Petra Kovačić Botić, Ana Uršula Najev i Ana Marija Veselčić
Scenografkinja: Helena Petković
Kostimografkinje: Helena Petković i Ivana Vuković
Skladatelj: glumački ansambl i Matko Botić
Oblikovatelj svjetla: Siniša Jakovčević


Po dvije ulaznice dobili su Marina Rašan i Davor Adamić, a informacije o preuzimanju poslali smo vam u inbox.

zatvori