Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Poznato je kada počinje Srednjovjekovni božićni sajam, ove godine stižu izlagači i iz Slovenije i Rumunjske, a ima još noviteta

Novo izdanje koprivničkog Srednjovjekovnog božićnog sajma, trećeg po redu, ove će se godine održavati vikendima od 9. do 26. prosinca.

Poručili su to iz Turističke zajednice grada Koprivnice i otkrili da će sajam ove godine po prvi put biti internacionalnog karaktera, odnosno prerast će u jedinstveni božićni sajam u Hrvatskoj sa sveukupno više od 40 objekata ugostitelja, starih zanata, izlagača i obrtnika od kojih neki stižu iz Slovenije i Rumunjske.

Podsjetimo, sajam se održava ispred Muzeja grada Koprivnice na Trgu dr. Leandera Brozovića i u samim muzejskim prostorijama, a ulaz će biti besplatan.

– Uz mnogobrojne atrakcije poput putujućih trgovaca, vatrenog showa koji spremaju Koprivnički mušketiri i haramije, dvorskih luda, žonglera i lakrdijaša, srednjovjekovne kupke, svjećara i krznara te alkemičara i rakijaša, sajam će obilovati domaćim odnosno proizvodima podravskih obrtnika, a sve to uz nezaobilaznu gozbu prigodnih delicija i pečenja, slastica koje spremaju kuhari i pekari na sajmu – naveli su u gradskoj Turističkoj zajednici.

Novost je i da će službeno pivo sajma – Koprivničko božićno pivo ove godine biti kuhano na licu mjesta, baš kao i srednjovjekovni Hipokras te krampampule koje će pripremati rakijaši.

– Samo u Koprivnici doživjet ćete drugačiju božićnu priču – onu drevnu i zaboravljenu, bez mnoštva svjetlucavih lampica, bez djeda mraza, bez plastike, bez orašara, ali sa orasima, lješnjacima, jabukama, svijećama, fenjerima, bakljama, pećima na drva, srednjovjekovnim obrtnicima i putujućim trgovcima kakve ne možete nigdje susresti – zaključili su.

zatvori