Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Podravkašice u Dalmaciji igraju dvije prvenstvene utakmice, trener Obrvan: Imamo maksimalno poštovanje prema obje ekipe

Rukometašice Podravka Vegete danas i sutra odigrat će dvije prvenstvene utakmice na gostovanjima.

Naime, u koprivničkom klubu govore da Podravkašice danas u 19 sati igraju redovno sedmo kolo sa Splitom u Domu športova Ploče, a u subotu u 17:45 i 21. kolo s Dalmatinkom na Gripama.

Svoje viđenje nadolazećih susreta dao je trener Podravkašica Ivica Obrvan.

– Imamo dupli program dan ranije od predviđene utakmice regularnog kola sa Splitom. Isto tako zahvaljujemo domaćinima što su nam izašli u susret kad već idemo daleko prema jugu pa da odigramo i to kolo s Dalmatinkom koja je slobodna u petak. Čim je tako daleki put od 600-tinjak kilometara uvijek je oprez gostujuće utakmice. Taj dupli program nije napravljen da se nekog podcijeni, nego da se ekonomski i opravda i uštedi na vremenu i ponovnom odlasku. Imamo maksimalno poštovanje prema obje ekipe, prvo prema Dalmatinki koja je nezgodan domaćin za svakog, pa tako i za nas. Pripremali smo se maksimalno i fokusirani smo na utakmice, najprije s Dalmatinkom u petak pa onda i u subotu sa Splitom. Nadam se i vjerujem da ćemo biti na nivou dosadašnjih igara i da ćemo uz dužno poštovanje i oprez prema obje domaće ekipe zabilježiti pobjede i nastaviti našim zacrtanim planom – rekao je trener.

Utakmice je komentirala i Podravkašica Andrea Šimara.

– Ovaj tjedan nas očekuju dvije utakmice s područja Dalmacije. Prva nam je Dalmatinka, a znamo da je “dolje” nezgodno igrati i da igraju 5-1 obranu. U utakmicu moramo ući na 100 posto od prve do zadnje minute i pokazati tko je Podravka te s puno lakih golova, kontri i polukontri realizirati naš plan. U sljedećoj utakmici sa Splitom važan je isti pristup i moramo ići na dvije pobjede te da sve cure dobiju priliku za igru – zaključila je.

zatvori