Nedjelja, 29. rujna 2024.

OZELENJIVANJE KOPRIVNICE Posadit će se ukupno 272 stabla i 258 ukrasnih grmova ove jeseni i u rano proljeće

Uskoro počinju nova ozelenjivanja Koprivnice i njenih prigradskih naselja.

Kako je rekla zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, posadit će se ukupno 272 stabla i 258 ukrasnih grmova i to ove jeseni i u rano proljeće.

U Gradskoj upravi napominju kako će se saditi na 18 dječjih igrališta, uz dvije prometnice s gustim prometom, napravit će se dva nova zelena koridora i ozeleniti dva postojeća parka.

– Ozelenit će se igrališta u Špoljarskoj, Podravskoj, Proljetnoj. Omladinskoj, Dugoj i Goričkoj ulici, zatim u ulicama Stjepana Kukeca, Josipa Bedenika, Grgura Karlovčana, na Trgu kralja Tomislava i trgu Ivana Pavla II, u ulicama Cinderišće i Miklinovec, u Koprivničkoj ulici u Kunovec Bregu, na Mažuranićevom trgu u Reki te u Štaglincu i Draganovcu – poručili su.

Kada je riječ o prometnicama s gustim prometom, ozelenit će se tako Starogradska ulica i Ulica Mihovila Pavleka Miškine.

Nadalje dva potpuno nova takozvana zelena koridora niknut će u Cvjetnoj ulici u Koprivnici i Marovskoj u Herešinu, a novim stablima popunit će se gradski park i park u Viničkoj ulici.

– Vrste koje sadimo su bijela topola, crna joha, grab, nizinski brijest, sremza, klen, malolisna lipa, crna topola, obična breza, mliječni javor, gorski javor, crni jasen te grmlje drijena, sviba i trnine – dodali su.

Spomenimo da sve u 100-postotnom iznosu financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a projekt je vrijedan 72.000 eura.

Slušaj uživo
zatvori