Petak, 26. travnja 2024.

Osnovna škola Koprivnički Ivanec slavi svoj 10. rođendan, učitelji se natjecali u pub kvizu, a svoje će znanje ispitati i učenici

Osnovna škola Koprivnički Ivanec će krajem ove školske godine proslaviti prvih 10 godina otkako djeluje kao samostalna osnovna škola.

To je za ovu malu školu važna obljetnica i prigoda za niz raznovrsnih aktivnosti koje će svi djelatnici, učenici, roditelji i cijela lokalna zajednica upriličiti kao dio rođendanskog slavlja, poručila je Renata Glavica, učiteljica hrvatskoga jezika u ovoj školi.

– Aktivnost “Naša prva 10-ka” je liga školskog pub kviza za učitelje i učenike škole slavljenice i pozvanih prijateljskih škola s područja Koprivničko-križevačke županije. Prvo kolo kviza za učitelje održano je 10. listopada u prostorima Područne škole u Koprivničkom Ivancu. Odazvalo se sedam gostujućih ekipa koje su upotpunile i tri ekipe škole domaćina. Kviz je moderirao poznati koprivnički voditelj kvizova Ivica Barać, ujedno i bivši učenik škole u Kunovcu – navela je.

Upriličena su tako tri kruga od po 15 pitanja iz područja sporta, umjetnosti, filma, glazbe, geografije, povijesti, književnosti, logike, opće kulture, politike… U kvizu su sudjelovale Osnovna škola Mihovil Pavlek Miškina iz Đelekovca, Osnovna škola Fran Koncelak iz Drnja, Osnovna škola Braća Radić iz Koprivnice, Osnovna škola Andrije Palmovića iz Rasinje, Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice, Osnovna škola Prof. Blaž Mađer iz Novigrada Podravskog, Osnovna škola Sokolovac i Osnovna škola Koprivnički Ivanec.

– U zabavnoj i dinamičnoj atmosferi sve su ekipe sudjelovale vrlo angažirano i natjecateljski raspoloženo, no ipak nagradama prvoga kola kviza okitile su se Osnovna škola Braća Radić, Osnovna škola Prof. Blaž Mađer i Osnovna škola Andrije Palmovića – otkrila je Glavica.

Spomenimo i da se slavlje nastavlja 15. studenog prvim kolom kviza za učenike, dok je drugo kolo učiteljskog kviza planirano za prosinac.

Ustupila Renata Glavica.
zatvori