Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Općina Virje prijavila projekt ‘Zaželi provedi 4’, plan je zaposliti sedam osoba koje će brinuti o najmanje 42 korisnika

Općina Virje prijavila je projekt “Zaželi provedi 4” na natječaj iz programa “Zaželi – prevencija institucionalizacije” ukupne vrijednosti od 346.500 eura.

Nositelj projekta pritom je Općina Virje, a prijavljen je u suradnji s PORA-om Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije.

– U okviru prijavljenog projekta predviđeno je zapošljavanje sedam pružatelja usluga koji će brinuti o najmanje 42 korisnika – osoba starijih od 65 godina i odraslih osoba s invaliditetom na području općine Virje. Planirano trajanje projekta je 36 mjeseci, od čega će pružatelji usluga raditi 33 mjeseca – objasnili su u Općini.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi, dok je svrha projekata pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom na području općine Virje.

zatvori