Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Odgojno-obrazovni djelatnici sudjelovali u ‘Ljetnoj školi za učitelje’

Djelatnici s područja Virovitičko-podravske županije sudjelovali su u “Ljetnoj školi za učitelje”.

Pripremljene su bile razne radionice za odgojno-obrazovne djelatnike Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina i Osnovne škole Suhopolje.

– Teme radionica bile su “Pričajmo malo o meni”, “Motivacija za rad na sebi” i “Sagorijevanje” kroz koje se radilo na osobnom i profesionalnom rastu, jačanju vlastitih resursa, prepoznavanju slabih strana te prepoznavanju sindroma “varalice, žene, majke, kraljice” – poručuju iz Virovitičko-podravske županije.

Ističu kako se govorilo i o vještinama prezentacije i samoprezentacije, neverbalnoj komunikaciji te metodama i alatima opuštanja, kao i tehnikama smanjivanja anksioznosti.

Radionice su održane u Postiri, a vodile su ih Ana Majić i Ružica Đonlić iz Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

Dodajmo kako se škola održava u sklopu projekta “Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske” čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a partner Virovitičko-podravska županija. Vrijednost projekta je nešto više od 21 milijun kuna, a financira se iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. U sklopu projekta obnavlja se i rekonstruira potkrovlje u Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina te se uređuje i moderno oprema učionica u Osnovne škole Suhopolje.

zatvori