Subota, 5. listopada 2024.

Obrtnici u akciji: Prijavite rad na crno, sve ćemo proslijediti nadležnim institucijama

Udruženje obrtnika Koprivnica provodi akciju “I ja sam registriran”.

Naime, kako kažu, već godinu dana kontinuirano prate obavljanje neregistrirane djelatnosti koja se i javno oglašava na društvenim mrežama i internetskim stranicama za oglašavanje.

– Radi se o obavljanju neregistrirane djelatnosti cvjećara, odnosno aranžera, frizera, kozmetičara, dadilja, slastičara, poduka, auto struka, završnih građevinskih radova, čišćenja, uređenja travnjaka te poslovnih savjetnika za izradu projekata za sufinanciranje iz EU fondova i ostalih izvora – objašnjavaju.

Navode kako će i dalje pratiti oglašavanje obavljanja neregistriranih djelatnosti te o navedenom obavještavati nadležne institucije.

– Molimo obrtnike i ostale građane da anonimno prijave obavljanje neregistrirane djelatnosti od strane fizičkih osoba, rad na crno ili nabavu opreme, materijala i rezervnih dijelova po veleprodajnim cijenama, u raznim djelatnostima, od strane osoba koje nemaju registriranu potrebnu djelatnost – govore u udruženju.

Napominju kako se prijaviti može pismenim ili usmenim putem na adresi Taraščice 19, telefonom na broj 048/222-394 ili elektroničkom poštom, a oni će sve prijave proslijediti u svoje ime nadležnim institucijama.

Slušaj uživo
zatvori