Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Narcise obilježile Dan ružičaste vrpce, Martinuš: Samopregledi i prevencija najbolje su rješenje jer rak dojke ne poznaje nikakve dobne granice

Članice Udruge žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac jučer su u dvorištu utvrde Stari grad održale humanitarnu akciju Dan ružičaste vrpce.

Ovom akcijom članice su se uključile i u obilježavanje Mjeseca borbe protiv raka dojke.

– Brojnim građanima i prolaznicima dijelile su ružičaste vrpce koje su simbol sudjelovanja, solidarnosti i potpore bolesnim ženama. Njome se nastoji podići svijest javnosti o raku dojke kao ozbiljnom javnozdravstvenom problemu. Uz ružičaste vrpce članice udruge dijelile su i svoje kreativne uratke te edukativne materijale o važnosti redovitih pregleda dojki kako bi se bolest otkrila što ranije, dok je u velikom postotku izlječiva – poručili su iz đurđevačke Gradske uprave.

Predsjednica udruge Đurđa Martinuš upozorila je na to da su samopregledi i preventivni pregledi najbolje rješenje jer rak dojke ne poznaje nikakve dobne granice, a često ga se naziva i tihim ubojicom žena.

Dodajmo kako je akciju uz brojne građane svojim dolaskom podržao i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori